Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus "Žalgirio" naujokas K. Andreou prie šalčio pratinosi Čekijoje

2014-02-05 19:35
zalgiris-vilnius.lt inf.
A.Kero (zalgiris-vilnius.lt) nuotr.

19-metis Vilniaus „Žalgirio“ naujokas Kristis Andreou žada kiekvieną dieną sunkiai dirbti, kad įrodytų, jog yra vertas vietos Lietuvos čempionų pagrindinėje sudėtyje.

Prie Vilniaus komandos prisijungęs K.Andreou šiuo metu sudaro puolimo trikampį su patyrusiu Andriumi Velička ir jaunuoju Edvinu Baniuliu. Energingas ir greitas žaidėjas treniruočių ir rungtynių metu lieja prakaitą, kad įgytų trenerio pasitikėjimą ir taptų svarbia paspirtimi atakos smaigalyje.

- Kaip jautiesi pasirašęs kontraktą su „Žalgiriu“?

- Esu labai laimingas, galėdamas atstovauti „Žalgiriui“. Rungtynėse bandysiu įrodyti, kad sugebu gerai žaisti futbolą ir mušti įvarčius.

- Prisijungei prie komandos pasirengimo stovyklos pradžioje. Ar greitai integravaisi į naują kolektyvą?

- „Žalgiryje“ adaptavausi greitai. Klube labai draugiška atmosfera. Žaidėjai, treneriai ir personalas stengėsi man padėti aikštėje ir už jos ribų, kai iškildavo smulkių problemų.

- Kaip tave sutiko žalgiriečiai?

- Mane sutiko šiltai. Futbolininkai papasakojo daug apie klubą, treniruotes, Lietuvą.

- Kaip vertini sostinės ekipos treniruotes?

- Komandos treniruotės labai naudingos. Treneris dirba profesionaliai. Per treniruotes stengiuosi iš visų jėgų. Noriu įrodyti, kad galiu žaisti „Žalgiryje“.

- Ką žinai apie Lietuvą?

- Žinau tikrai nedaug. Niekada nesilankiau Lietuvoje, bet į ją po pasirengimo stovyklos išvyksiu ilgam ir daugiau sužinosiu apie šalį. Girdėjau, kad Lietuvoje labai šalta.

- Esi pripratęs prie šilto klimato. Ar nebus tau sunku žaisti Lietuvoje, esant minusinei temperatūrai?

- Per savo karjerą teko rungtyniauti šaltyje. Praėjusiais metais atstovavau Čekijos „Slovacko“ komandai.  Čekijos čempionate kai kurias rungtynes teko žaisti esant minusinei temperatūrai, ir tai man nesukėlė problemų.

- Kaip vertini karjeros laikotarpį Čekijoje?

- Čekijoje žaidžiau metus Uherske Gradištės „Slovacko“ dublerių komandoje. Norėjau šioje šalyje pasilikti ilgiau, tačiau turėjau išvykti į gimtinę, nes gavau šaukimą į kariuomenę. Kipre vėl pradėjau rungtyniauti Limasolio AEL klube.

- Kaip vertini „Žalgirio“ galimybes naujajame sezone?

- „Žalgiris“ turėtų gerai pasirodyti UEFA Čempionų lygos atrankos varžybose. Tai svarbiausias sezono tikslas. Klubas turėtų laimėti ir Lietuvos futbolo čempionatą. Mano užduotis – padėti komandai gerai pasirodyti Europoje ir Lietuvoje, mušti kuo daugiau įvarčių.

- Kokio vaidmens tikiesi Lietuvos čempionų ekipoje naujajame sezone?

- Jeigu įrodysiu treneriui, kad galiu gerai žaisti – aikštėje praleisiu nemažai laiko. Tikiuosi būti puolėju, kuris muša įvarčius. Stengsiuosi kiekvieną dieną sunkiai dirbti, kad svariai prisidėčiau prie gerų komandos rezultatų.

- Ar į Lietuvą atvyksi vienas ar su antrąja puse?

- Turiu draugę, tačiau ji pasiliks Kipre, nes studijuoja universitete. Į Lietuvą atvyksiu vienas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų