Pereiti į pagrindinį turinį

Žalgirietis R. Leliūga: žaisti tokioje atmosferoje Lietuvoje dar neteko (komentarai)

2013-07-19 10:09
Anksčiau "Žalgiryje" žaidęs Rytis Leliūga dabar rungtyniauja Estijoje
Anksčiau "Žalgiryje" žaidęs Rytis Leliūga dabar rungtyniauja Estijoje / avgi.lt nuotr.

Vakar Vilniaus „Žalgirio“ klubas sužaidė pirmąsias UEFA Europos lygos antrojo atrankos etapo rungtynes. Jas vilniečiai prieš Armėnijos „Pyunik“ laimėjo rezultatu 2-0, o įvarčius įmušė Kamilas Bilinskis ir Rytis Leliūga.

Antrojo įvarčio autorius R.Leliūga buvo laimingas pasiekta pergale, tačiau lietuvis supranta, kad jų dar laukia atsakomasis mačas, kuris bus tikrai sunkus. R.Leliūga taip pat džiaugėsi ir fanų palaikymu. Futbolininkas prisipažino, kad Lietuvoje jis pirmą kartą žaidė stadione, kuriame buvo apie 5 tūkstančius fanų.

„Laimėjome, tačiau dar ne laikas šypsotis, kadangi dar laukia sunkios varžybos išvykoje, kur oro temperatūra bus tikrai aukšta. Esame patenkinti šiomis varžybomis, svarbiausia, kad nepraleidome įvarčių. Dabar laukiama atsakomųjų rungtynių ir pradedam jom ruoštis“, - kalbėjo R.Leliūga.

„Svarbiausia „Žalgiris“ laimėjo ir nesvarbu, kas įmušė įvartį. Vieną dieną pasiseka vienam, kitą dieną gali pasisekti kitam, todėl tikrai nėra svarbu kas pasižymi. „Pyunik“ klubas savo žaidimu manęs nenustebino ir aš įsivaizdavau tokį jų žaidimą. Armėnai visada žaisdavo techniška futbolą, jie niekada bet kur nespirdavo kamuolio ir jų futbolas būdavo paremtas technika, o ne fizine jėga. Todėl žinojau, kad jie taip gražiai varinės kamuolį, bet kažkokių pavojingų momentų jie mums taip ir nesukūrė, nors, atrodo, kad kamuolį ir laikė daugiau nei mes. Tačiau mes žaidėme aštriau, o jie kamuolį valdydavo aikštės viduryje“.

Mūsų taktika buvo panaši, kaip rungtynėse Airijoje, kuomet žaidėme nuo gynybos ir greitai pereidavome į puolimą. Toks trenerių štabo sumanymas labai gerai suveikė“, - aiškino žalgirietis.

„Kiekvienas žaidėjas yra turėjęs įsimintinų mačų, tačiau Lietuvoje žaisti tokiame stadione su tiek žiūrovų ir tokiu palaikymu teko pirmą kartą. Tai automatiškai suteikia daugiau pasitikėjimo, nebereikia papildomai motyvuoti“, - užbaigė R.Leliūga.

„Žalgirio“ treneris Marekas Zubas taip pat buvo patenkintas pasiekta pergale, tačiau treneris taip pat pamini, kad kol kas padaryti tik pusę darbo.

„Esame patenkinti šia pergale, bet puikiai suprantame, kad tai buvo tik pirmasis mačas. Mes turėjome ne tik dvi progas įmušti įvartį. Rezultatas galėjo būti ir 4-0, tačiau nekalbėkime apie tai kas būtų jeigu būtų. Esu patenkintas savo komanda, esu patenkintas savo žaidėjų pastangomis. Man labai patiko šios varžybos, kadangi stadionas buvo pilnas ir mus palaikė daugybė fanų, kurie tikrai mums padėjo“.

„Atsakomasis mačas bus tikrai sunku. Visų pirma, ten oro temperatūra daug aukštesnė ir mes nesame prie to pripratę. Visų antra, prieš tokio tipo komandą mes žaidėme pirmą kartą. Jų žaidimo stilius visiškai skiriasi nuo mums įprasto, todėl Armėnijoje bus tikrai sunku. Jie turi daug jaunų ir kokybiškų žaidėjų, todėl bus būtina pasirinkti tinkamą strategiją. Kol kas turime dviejų įvarčių pranašumą, bet tai dar ne pabaiga, todėl turime būti pasiruošę atsakomosioms rungtynėms. Pirmosiose rungtynėse mes pasiekėme savo tikslą“.

„Pyunik“ komandos treneris Rafaelis Nazaryanas teigia, kad „Žalgirio“ žaidimas jo nenustebino ir jis su komanda darys viską, kad patektų į kitą etapą.

„Mano komanda stengėsi žaisti, ir gan neblogai jai tai pavyko daryti, tačiau visi žinome, jog svarbiausia yra rezultatas. Iš tiesų iš „Žalgirio“ tikėjomės daugiau, ir nepamatėme nieko naujo, nuo tų rungtynių su „St Patrick‘s“ klubu.“

„Žinau, kad mano žaidėjai visada kausis iki galo ir atiduos visas jėgas. Analizuosime savo klaidas video analizėje ir bandysime jas taisyti. Atsakomajame mače darysime išvadas ir kovosime iki paskutinės minutės, tam, kad pasiektume norimą rezultatą“, - užbaigė R.Nazaryanas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų