Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" kapitonas A. Jankauskas: atsakomosios rungtynės su "Salzburg" bus kitokios

2013-08-27 16:27
zalgiris-vilnius.lt inf.
"Žalgiris" pratęsė sutartį su komandos kapitonu Algiu Jankausku
"Žalgiris" pratęsė sutartį su komandos kapitonu Algiu Jankausku / zalgiris-vilnius.lt nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus “Žalgiris” namie žais atsakomąsias UEFA Europos lygos IV atrankos etapo rungtynes su “Salzburg”. Nors po pralaimėjimo Austrijoje 0:5 intriga šioje poroje išgaravo, “Žalgirio” treneris Marekas Zubas turi savų tikslų.

“Pirmiausiai, tai sieksime palankaus rezultato. Zalcburge klydome kvailai, varžovams suteikėme per daug dovanų ir dėl to praleidome 5 įvarčius. Tai futbolas ir rezultatą reikia priimti toks, koks yra, – kalbėjo M.Zubas. – Bet namie mes stengsimės įrodyti, kad nesame tokie silpni. Tai bus dar vienas įspūdingas futbolo vakaras. Kiekvienos rungtynės Europoje mums yra didis įvykis.”

“Žalgirio” komandos kapitonas Algis Jankauskas taip pat pirmiausiai kalbėjo apie būtinybę pademonstruoti kovingumą.

- Zalcburge nežaidėte. Ar stebint rungtynes komanda atrodė taip prastai?

- Iš šalies rungtynes stebėti daug sunkiau, nei pačiam būnant aikštėje. Austrai tiesiog buvo greitesni, o mes visur vėlavome. Žinojome, kaip reikia žaisti, analizavome stipriąsias varžovų puses, bet paprasčiausiai nieko nesigavo.

- Galbūt tokį rezultatą lėmė ir psichologiniai veiksniai?

- Viskas į tai susidėjo. Ir psichologiniai faktoriai ir fizinės galimybės. “Salzburg” tiesiog buvo aukštesnio lygio komanda.

- Ko pasimokėte iš pirmųjų rungtynių ir ką reikėtų daryti kitaip?

- Manau, atsakomosios rungtynės bus visai kitokios, nes žaisime namie. Turime įrodyti, kad galime ir mokame kovoti su tokio lygio komanda.

- Žalgiriečiai tikriausiai skaito naujienas ir žino, kad net pralaimėjus galima patekti į Europos lygos grupės varžybas.

- Žinome tai ir nuolat pasikalbame apie tai. Mūsų direktorius mano, kad mes ten pateksime. Tai būtų didelis laimėjimas ne tik “Žalgiriui”, bet ir visam Lietuvos futbolui. Aišku, tai priklauso ne nuo mūsų. Norėtume į kitą etapą patekti sportiniu keliu, bet jei atsiras kitokia galimybė – kodėl gi ne? Pabandyti verta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų