„Žalgirių“ derbyje – „zidaniškas“ smūgis varžovui į veidą ir Vilniaus triumfas

  • Teksto dydis:

13-asis A lygos turas Vilniaus LFF stadione užsibaigė kaip įprasta emocingu „Žalgirių“ derbiu. Šįkart jį laimėjo sostinės žalgiriečiai, 3:1 nugalėję „Kauno Žalgirį“.

Jau pirmosiomis minutėmis Vilniaus komanda net dusyk tikrino kauniečių vartų konstrukcijos stiprumą. Iš pradžių atlikus baudos smūgį kamuolį galva į skersinį paleido Nemanja Ljubisavljevičius, o 5-ąją minutę į virpstą pataikė Francis Kyeremeh.

Nors po to rungtynės kiek aprimo, kėlinio viduryje prie vilniečių švieslentėje užsidegė skaičius „1“ – po svečių klaidos aikštės viduryje įvartį pelnė Liviu Antalis.

Vos po kelių minučių įvyko dar vienas kertinis rungtynių momentas. „Kauno Žalgirio“ legionierius iš Bisau Gvinėjos Rudinilsonas lyg prisiminęs 2006 m. pasaulio čempionato finalą ir Zinedine'o Zidane'o smūgį varžovui jau po teisėjo švilpuko galva smogė vilniečių gynėjui Marko Karamarko į veidą. Teisėjui neliko nieko kita, kaip tik parodyti jam raudoną kortelę.

Vilniaus „Žalgirio“ kroatas po gauto smūgio žaisti toliau negalėjo ir iš karto buvo pakeistas. Tikėtina, kad žalgiriečiui galėjo būti sulaužyta nosis.

Nors visiškai užgulti svečių vartų įgijus kiekybinę persvarą „Žalgiris“ nepajėgė, dar sykį virpstą kamuolys „pabučiavo“ kėlinio pabaigoje, po Hugo Videmont'o smūgio.

Antrasis kėlinys šeimininkams prasidėjo tobulai – po Domanto Šimkaus perdavimo iš krašto įvartį galva pelnė rezultatyviausias A lygos žaidėjas H.Videmont'as.

Prancūzas bent vienu įvarčiu pasižymėjo jau penktose rungtynėse iš eilės.

Svečiai dar sugebėjo trumpam atkurti intrigą, kai sužaidus 70 minučių įvartį galva pelnė Emmanuelis Davidas, tačiau tai buvo tik paskutinis „Kauno Žalgirio“ pasispardymas.

Jau po kelių minučių Rimvydas Sadauskas baudos aikštelėje nugriovė Richie Enniną, o į Kauno komandos vartus skirtą baudinį užtikrintai realizavo H.Videmont'as. Tai – jau aštuntas žalgiriečio įvartis šį sezoną.

Vilniečių pranašumą šiose rungtynėse rodė ir statistika – pagal smūgius į vartus šeimininkai pranoko svečius 25:4, o pagal smūgius į vartų plotą – 11:2.

Aliaksejaus Bagos auklėtiniai atsiteisė su varžovais už ankstesnes rungtynes, kai dar birželį taip pat sostinėje „Kauno Žalgiris“ išplėšė dramatišką pergalę 3:2. Nuo tų rungtynių Vilniaus komanda nepralaimi jau septintą kartą iš eilės.

Nepraradę taškų „Žalgirio“ futbolininkai išlaiko vos 3 taškų atstumą iki pirmenybių lyderės Marijampolės „Sūduvos“.

Trečias žengiantis „Kauno Žalgiris“ nuo marijampoliečių jau atsilieka 10, o nuo vilniečių – 7 taškų skirtumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilijampolės garažo stogas

Vilijampolės garažo stogas portretas
Kauno Žalgiriui turint tokį prastą vartininką ir tokius gynėjus kaip Sadauskis, kuris pats nežino ką jis veikia aikštėje, rimtesnio pasipriešinimo parodyti neįmanoma. Vakar gynyba buvo nulinė. Vilniečiai darė ką norėjo. 1:3 dar geras rezultutas. Turėjo būti 1:6. Negi nėra Lietuvoje geresnių vartininkų ? O Sadauskis 6 sezoną A lygoje žaidžia, bet nepatobulėjo nei per milimetrą. Reiktu keist projesiją, kol jaunas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių