Pereiti į pagrindinį turinį

„Achema“ ir „Heksa“ vėl kovos Lietuvos moterų tinklinio čempionato finale

2015-04-12 13:25
DMN inf.
Augusto Četkausko / LTF nuotr.

Šeštadienį paaiškėjo Lietuvos moterų tinklinio čempionato pusfinalio serijos iki dviejų pergalių nugalėtojos. Jomis tapo čempionių titulą ginančios Jonavos “Achemos-KKSC” tinklininkės, išvykoje 3:0 (25:15, 25:16, 25:16) įveikusios Vilniaus „Tauro-VTC“ komandą bei Lietuvos vicečempionės Kauno „Heksa“, 3:0 (25:19, 25:21, 25:18) nugalėjusios Lietuvos sporto universiteto studentes.

Pirmose pusfinalio rungtynėse penktadienį jonavietės prieš “Taurą-VTC” laimėjo 3:1 (25:17, 23:25, 25:22, 25:8), o „Heksa“ – 3:0 (25:21, 25:12, 25:11) prieš LSU.

Nepaisant pralaimėjimo, LSU komandos trenerė Jolanta Simanavičienė savo auklėtinėmis buvo patenkinta: „Šiandien merginos sugebėjo įveikti jaudulį ir kovojo iki galo. Žinoma, prilygti „Heksai“ mes šiuo metu negalime – varžovės Baltijos lygoje rungtyniauja su pajėgiausiomis Latvijos ir Estijos moterų komandomis, kas suteikia joms neįkainojamos patirties. Pusfinalio rungtynės atskleidė mūsų silpną vietą – kamuolio priėmimą, turėsime daug dirbti ir lopyti šią spragą“.

„Vakar mano mergaitės rungtynes Jonavoje pradėjo susikausčiusios, įbaugintos varžovių pasiekimų ir titulų. Vėliau jos susitvarkė su nervais ir pradėjo kovoti, mums pavyko laimėti antrą setą, pirmavome ir trečiame. Žinoma, prie to daug prisidėjo ir pačios jonavietės, kurios nepadavė daug kamuolių ir apskritai padarė net 26 klaidas. Šiandien mes turėjome kur kas daugiau problemų su kamuolio priėmimu, o mergaitės, žaisdamos namuose savo artimųjų akivaizdoje, labai jaudinosi ir daug klydo“, - kalbėjo Vilniaus sporto mokyklos „Tauras-VTC“ trenerė Asta Jansonienė.

Jonavos „Achemos-KKSC“ treneris Saulius Matikonis po laimėtų rungtynių komentavo: „Šiandien vaizdas buvo kur kas geresnis nei vakar. Visų pirma paminėčiau stabilų ir gerą padavimą, kas apsunkino varžovių puolimą. Mūsų stabilus priėmimas suteikė progas kokybiškesniems kamuolio perdavimams ir atakos buvo efektyvios. Iki finalo liko dvi savaitės, per kurias turime dar kartą šį sezoną įgauti formą ir finale sužaisti pagal savo galimybes.“

Lietuvos moterų tinklinio čempionato finalas drauge su Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finalu vyks balandžio 25-26 dienomis Šiauliuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų