Pereiti į pagrindinį turinį

Amerikietiški kalneliai – su laimingu finišu

2008-11-18 09:00
Amerikietiški kalneliai – su laimingu finišu
Amerikietiški kalneliai – su laimingu finišu / Nerijaus Jankausko nuotr. Vienybė: su bronzos medaliais "Vėtros" trenerį V.Liubšį (kairėje) pasveikino G.Butrimavičius (dešinėje) ir M.Andraščikas.

Futbolo dievai Vilniaus "Vėtrą" visą sezoną tai mesdavo aukštyn į viršų, tai blokšdavo į bedugnę. Bet metų pabaigoje apdovanojo už visas kančias Lietuvos futbolo A lygos bronzos medaliais.

– Dar prieš kelias savaites, kai netikėtai 0:1 pralaimėjote krizę išgyvenančiam Vilniaus "Žalgiriui", atrodė, kad bronzos medaliai išsprūdo galutinai. Tačiau vėliau iškovojote tris pergales iš eilės ir užlipote ant A lygos pakylos. Kas padėjo taip galingai finišuoti? – paklausėme "Vėtros" kapitono Gedimino Butrimavičiaus.

– Viskas susidėjo į krūvą. Negali pasakyti, kad pergalę lėmė vien fortūna ar psichologinė stiprybė. Manau, kad svarbiausia buvo tikėjimas savimi. Prieš paskutines trejas rungtynes su "Šiauliais", "Kaunu" ir "Atlantu" jautėme didelį spaudimą, bet visi tikėjome, kad galime iškovoti tuos 9 taškus, ir jų užteks. Tai ir vedė į priekį. Be abejo, ne mažiausią vaidmenį suvaidino ir sėkmė. Ypač tose rungtynėse Kaune (laimėjo 3:2 – red.past.).

– Šiemet taip pat kovojote LFF taurės finale, o iš UEFA taurės varžybų pasitraukėte po pirmojo atrankos etapo. Kaip vertinate visą sezoną?

– Manau, kad pasirodėme pagal galimybes. Sezonas buvo tikrai sunkus. Netrūko traumų, keitėsi žaidėjai, neišvengėme žaidimo duobių. Be to, komandoje buvo naujas treneris (Virginijus Liubšys – red.past.), tad reikėjo laiko prisitaikyti prie kitokių reikalavimų. Vos per metus sugebėjome pasiekti labai daug. Pernai buvome penkti, šiemet – treti, kitais metais bandysime kilti dar aukščiau.

– Jei jau prakalbome apie duobes: jums ypač sunki buvo vasara – per antrą A lygos ratą tesurinkote 6 taškus. Kas lėmė tą nuosmukį?

– Nė viena komanda neišvengia duobių. Buvo traumuotų žaidėjų, keli futbolininkai išvyko į kitas komandas. Tačiau pamažu pavyko išlipti iš tos duobės. Gerai, kad ji pasitaikė sezono viduryje, o ne pabaigoje. Turėjome laiko vėl susistyguoti, susitelkti ir vėl pradėjome žaisti geriau.

– Kai jums pavyko susitelkti, pagrindinė varžovė kovoje dėl bronzos Marijampolės "Sūduva" ėmė barstyti taškus. Nenustebino toks blankus pernykščių vicečempionų žaidimas?

– Šiek tiek nustebino. Gali būti, kad jie pateko į duobę būtent sezono pabaigoje, o mums pavyko tai išgyventi sezono viduryje.

– Kokį įspūdį padarė visas čempionatas? Ar komandos išsidėstė taip, kaip tikėjotės?

– Finansinė krizė palietė ir futbolą. "Žalgirio" situacija iki šiol neaiški, kiek girdėjau, problemų turėjo ir kiti klubai. O kalbant apie paties futbolo lygį... galbūt jis perdaug nepakilo, tačiau ir nesuprastėjo. Praėjusiais metais jau sezono viduryje buvo aiškūs lyderiai, o šiemet medalių – ir aukso, ir bronzos – likimas sprendėsi paskutiniuose turuose. Kova buvo atkakli ir įdomi.

Prognozavau, kad čempionu taps "Kaunas". Vertinant sudėtį, kauniečiai yra pajėgiausia komanda Lietuvoje. Tačiau šis čempionatas dar sykį parodė, kad ne viską lemia pavardės. Kaip sakė Panevėžio "Ekrano" kapitonas Deimantas Bička, pas juos šiemet buvo tikra komanda. Matėsi, kad tai ne individualiai stiprių žaidėjų būrys, o tikra komanda. Tai ir lėmė "Ekrano" pergalę.

– O "Vėtra" buvo tikra komanda?

– Manau, kad buvome. Jei kiekvienas būtume tempę paklodę į save, tikrai nebūtume išsikapstę iš tos duobės ir iškovoję bronzos medalių. Sezono antroje pusėje buvome kaip kumštis, kaip monolitas.

– Kam atiduotumėte geriausio A lygos žaidėjo titulą?

– Visada žavėjausi Rafaelio Ledesmos iš "Kauno" žaidimu, jis labai išsiskiria visoje A lygoje. Tačiau šiemet pirmenybę atiduočiau D.Bičkai. Nors jam – jau 36-eri, šiemet jis vedė savo komandą į priekį, buvo tikras "Ekrano" lyderis. Be to, jis dar kartą įrodė, kad amžius nėra kliūtis.

– O ką rinktumėte geriausiu savo komandoje?

– Sunku išskirti kurį nors vieną. Labai džiaugiuosi dėl mūsų jaunojo vartininko Povilo Valinčiaus. Jis atsiskleidė šiemet, bet aš ir anksčiau mačiau, kad jis bus geras vartininkas. Stabiliai žaidė mūsų gynėjai – Tadas Kijankas, Algis Jankauskas, Valdemaras Borovskis. Be abejo, reikia paminėti ir Mareką Andraščiką. Sezono pabaigoje jis buvo vienas geriausių visos A lygos žaidėjų. Fantastiškai jis sužaidė Kaune, kur iškovojome bene svarbiausią pergalę šį sezoną. Bet apskritai norėčiau padėkoti visiems komandos futbolininkams. Bronzos medaliai yra visų mūsų darbo rezultatas.

– Kokie planai kitam sezonui, ar liksite "Vėtroje"?

– Mano sutartis eina į pabaigą, laikas parodys, kur žaisiu kitą sezoną. "Vėtroje" žaidžiu jau daug metų, ši komanda man yra labai brangi. Tačiau, kaip ir kiekvienas futbolininkas, save norėčiau išbandyti kitur, aukštesniame lygyje. Žodžiu, esu atviras pasiūlymams. O kaip viskas klostysis, pamatysime artimiausiu metu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų