Ant Baltijos bangų – Klaipėdoje ir Latvijoje

"Tinkamų oro sąlygų laukėme net porą mėnesių", – sakė Klaipėdoje įvykusių banglentininkų varžybų "Molas Surf Longboard Classic" vienas organizatorių Tomas Ūksas.

Prie šiaurinio molo

Uostamiestyje, prie šiaurinio molo, tradicinėse banglentininkų varžybose (jas surengė VšĮ "Banglentė" su Klaipėdos miesto savivaldybės ir "O'Neill Wetsuits" parama) jėgas išmėgino ne vien Lietuvos, bet ir užsienio šalių sportininkai.

"Palankiausia startams – specifinė, lygi, maždaug 50 cm banga ir kuo mažiau vėjo, nes jo sukeltas šalutinis bangavimas neleistų tinkamai atlikti sudėtingus manevrus", – teigė "Banglentės" įkūrėjas, šios sporto šakos instruktorius ir teisėjas T.Ūksas.

Jis kartu su kolega Gediminu Ustinavičiumi vertino banglentininkų pasirodymus.

"Atsižvelgėme ir į plaukimo stilių, ir į manevrų sudėtingumą – vaikščiojimą ant lentos, stovėjimą ant jos nosies, 360 laipsnių apsisukimus", – vardijo T.Ūksas.

Sėkmingiausiai "Molas Surf Longboard Classic" varžybos susiklostė Jonui Grinevičiui, antrą vietą užėmė Mantas Gudavičius, trečiąją – Martynas Vainauskas.

Grįžo su medaliais

Penki T.Ūkso auklėtiniai dalyvavo Latvijoje surengtame pirmame Baltijos šalių jaunimo banglenčių čempionate.

"Dėl netinkamų oro sąlygų šios varžybos kartą buvo atidėtos ir tai paaiškėjo tuo metu, kai mes jau buvome pakeliui, netoli Paviluosto, tad teko sukti namo, – pasakojo T.Ūksas. – Šįkart prognozės buvo palankesnės, tačiau organizatoriai vis tiek pakeitė renginio vietą dėl nepakankamo bangų dydžio."

Čempionate startavo 21 dalyvis (grupės iki 12 ir iki 18 metų).

Visi Lietuvos sportininkai grįžo su medaliais: auksą iškovojo Evelina Ketvirtytė (iki 12 m.) ir Bernardas Leščinskas (iki 18 m.), sidabrą – Mintėja Gudauskaitė ir Orestas Nomgaudas (abu – iki 18 m.), bronzą – Guoda Staškevičiūtė (iki 18 m.).

Olimpinėje šeimoje

Banglenčių sportas kitąmet debiutuos Tokijo olimpinėse žaidynėse, jėgas išmėgins 40 atletų – po 20 moterų ir vyrų.

Tarptautinė banglenčių asociacija (ISA) įkurta 1964-aisiais, ją sudaro daugiau nei 100 nacionalinių federacijų, tarp jų – 2016-aisiais įkurta Lietuvos bangų sporto asociacija (LBSA).

Pirmas Lietuvos banglenčių čempionatas klubo "Banglentė" iniciatyva įvyko 2016-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių