Antradienį Tokijuje – trijų lengvaatlečių ir sunkiaatlečio olimpiniai debiutai

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 3 d. Tokijo olimpinėse žaidynėse debiutuos keturi Lietuvos sportininkai – lengvaatlečiai Liveta Jasiūnaitė, Agnė Šerkšnienė ir Gediminas Truskauskas bei sunkiaatletis Arnas Šidiškis.

Lengvoji atletika. 4.50 val. Lietuvos laiku ieties metimo varžybų B grupėje rungsis ieties metikė L.Jasiūnaitė. Jos, kaip ir kitų 29 dalyvių tikslas – per vieną iš trijų bandymų nuskraidinti ietį 63 m arba pasiekti rezultatą, kuris leistų patekti į finalininkių dvyliktuką.

L.Jasiūnaitė į olimpines žaidynes pagal reitingą pateko 22-a. Jos asmeninis rekordas yra 63 m 98 cm, o geriausias šio sezono rezultatas – 62 m 73 cm.

„2019-aisiais L.Jasiūnaitei iki olimpinio normatyvo trūko 2 cm. Per tą laiką kaunietė subrendo ir reitinge praktiškai nenukrito žemiau, jos pozicija išliko stabili. Kiekvieną dieną jos sportinė forma gerėja ir mus tenkintų, jeigu ieties metikė patektų į finalą“, – prieš žaidynes sakė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos viceprezidentė ir generalinė sekretorė, šalies lengvaatlečių olimpinės komandos vadovė Tokijuje Nijolė Medvedeva.

4.17 val. penktajame iš šešių 400 m ketvirtfinalio bėgimų startuos A.Šerkšnienė. Į pusfinalį keliaus po tris greičiausias kiekvieno bėgimo dalyves ir dar šešios, parodžiusios geriausius rezultatus, bet nepatekusios į pirmuosius trejetus.

A.Šerkšnienės asmeninis rekordas – 50,99 sek., geriausias šio sezono rezultatas – 52,12 sek.

„Agnė pretendavo vykti į dvejas olimpines žaidynes, bet nepateko. Į olimpinį traukinį dabar ji įšoko trečiu bandymu. Tai labai motyvuota, pajėgi sportininkė. Per pastaruosius porą metų ji stabiliai rodė aukštus rezultatus“, – pastebėjo N.Medvedeva.

5.29 val. Lietuvos laiku olimpinėse žaidynėse debiutuos G.Truskauskas. Jis kovos ketvirtajame iš septynių 200 m atrankos bėgimų. Iš kiekvieno į pusfinalį pateks po tris greičiausius ir dar trys sportininkai pagal geriausius rezultatus.

Lietuvis šiemet pasiekė asmeninį rekordą – 20,48 sek.

„23-ejų Gediminas tarp mūsų olimpiečių lengvaatlečių jauniausias, jo patekimas į Tokiją daugeliui buvo maloni staigmena. Dar pavasarį neturėjome jokių vilčių, kad jis galėtų tapti olimpiečiu, svajones siejome su Paryžiumi. Gediminas – ypač talentingas sprinteris, jį surado ir užaugino trenerė Danutė Skirmantienė bei perdavė Martui Skrabuliui. Per pasaulio ir Europos savo amžiaus grupių čempionatus jis dalyvaudavo 400 m ir 200 m bėgimo varžybose, o dabar specializuojasi 200 m trasoje. Praktiškai per paskutinį atrankos mėnesį Gediminas padarė tai, apie ką svajojo visą savo karjerą. Debiutuodamas olimpinėse žaidynėse jis įgis neįkainojamos patirties, pajaus olimpinę dvasią“, – teigė N.Medvedeva.

Sunkioji atletika. 7.50 val. ryto Lietuvos laiku Tokijuje prasidės sunkiosios atletikos svorio kategorijos iki 109 kg B grupės varžybos, kurioje su keturiais konkurentais kovos A.Šidiškis. A grupės turnyras, po kurio paaiškės galutinė rikiuotė, startuos 13.50 val. Čia varžysis devyni sunkiaatlečiai.

„Džiugu, kad aš Europos žemyne buvau tarp reitingo lyderių ir galiu vykti į Tokiją. Po žinios, kad patekau į olimpines žaidynes, sulaukiau daug sveikinimų – žinučių socialiniuose tinkluose, skambučių. Malonu, kai sulauki tiek dėmesio. Tiek metų paaukota sportui, išlieta tiek prakaito, pakeltos tonos svorių ir pagaliau nusišypsojo sėkmė“, – džiaugėsi A.Šidiškis.

Atleto asmeninis rovimo veiksmu pasiektas rekordas – 166 kg, stūmimo veiksmu daugiausia yra iškėlęs 200 kg.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių