Pereiti į pagrindinį turinį

A.Paulauskas viliojamas sugrįžti

2010-01-19 09:00
Sugrįžimas: didžiąją karjeros dalį moterų krepšiniui pašventęs A.Paulauskas atmetė lenkų kvietimą, tačiau lietuviams neatsispyrė.
Sugrįžimas: didžiąją karjeros dalį moterų krepšiniui pašventęs A.Paulauskas atmetė lenkų kvietimą, tačiau lietuviams neatsispyrė. / Tomo Raginos nuotr.

Prie Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vairo, ko gero, grįš Algirdas Paulauskas. Rusijoje dirbantis 50-metis specialistas galutinai apsispręsti žadėjo per kelias dienas.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) šalies moterų rinktinės stratego pareigas siūlė Kijevo "Budivelnik" ir buvusiam "Žalgirio" treneriui Rimantui Grigui. Vis dėlto jis atsisakė dirbti su moterimis.

Nebuvo linkęs dar kartą bristi į tą pačią upę ir Algirdas Paulauskas, moterų rinktinėje treneriu asistentu ir vyriausiuoju treneriu dirbęs nuo 1996 iki 2008 m. Vis dėlto po paskutinio pokalbio su LKF jis beveik apsisprendė grįžti, nors dar paprašė kelių dienų apmąstymams ir deryboms su Kursko "Dinamo" vadovais.

"Kaip ir sakiau anksčiau, esu įsitikinęs, kad tinkamiausias kandidatas į šias pareigas būtų Rimantas Grigas, – dienraščiui sakė A.Paulauskas. – Tačiau jis nesutiko. Nors ir be didelio entuziazmo, aš tikriausiai priimsiu pasiūlymą, tačiau dar turiu suderinti tai su savo klubo vadovais."

A.Paulauskas, buvęs ilgametis Vilniaus TEO strategas, dukart atvedęs komandą į Eurolygos finalo ketvertą, jau antrą sezoną sėkmingai dirba Rusijoje, Kursko "Dinamo" ekipoje. Rudenį jis buvo kviečiamas dirbti vyriausiuoju Lenkijos moterų krepšinio rinktinės treneriu, tačiau atsisakė.

LKF vykdomojo komiteto nariams svarstyti pateiks ir dar dviejų specialistų - Gintaro Kručkausko ir Romualdo Petronio - kandidatūras. Tačiau A.Paulauskas turi daugiausia šansų būti patvirtintam.

Lietuvos rinktinės trenerio vieta laisva liko po 2009 m. Europos čempionato, kai dėl nesėkmingo žaidimo atsistatydino Rūtenis Paulauskas.

Rugpjūtį Lietuvos moterų krepšinio rinktinė su dar 17 komandų kovos dėl aštuonių kelialapių į 2011 m. Lenkijoje vyksiančias Europos pirmenybes. Lietuvos komanda pateko į A atrankos grupę, kurioje jos varžovėmis bus Belgijos, Kroatijos, Italijos ir Olandijos rinktinės.

B grupėje varžysis Rumunijos, Izraelio, Serbijos ir Latvijos komandos, C grupėje rungtyniaus Suomijos, Vengrijos, Bulgarijos, Turkijos bei Juodkalnijos rinktinės, o D grupėje žais Didžioji Britanija, Ukraina, Vokietija bei Slovakija.

Į finalinį čempionato etapą, kuriame vietas be šeimininkių jau yra užsitikrinusios Prancūzijos, Rusijos, Ispanijos, Baltarusijos, Graikijos ir Čekijos rinktinės, pateks po dvi geriausias atrankos grupių komandas.

Dar šešios geriausios iš trečiąsias ir ketvirtąsias vietas užėmusių rinktinių 2011-ųjų rugpjūtį kovos dėl paskutinio – šešioliktojo – bilieto į Europos pirmenybių finalo etapą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų