Aplink Afriką bėgęs britas įvardijo baisiausią akimirką kelionėje: maniau, kad mirsiu

  • Teksto dydis:

Britas Russellas Cookas sėkmingai įveikė iššūkį – nubėgo visą Afrikos ilgį. Sekmadienį po 352 dienų bėgimo finišo liniją jis kirto Tunise.

Kaip rašo BBC, 27 metų vyras iš Verdingo (Vakarų Saseksas) sekmadienį, apie 18.40 val. (Lietuvos laiku), kirto finišo liniją Ras Andželoje, Tunise. R. Cooką pasitiko minia žmonių, daugelis skandavo „geezer“ (britų žargone „geezer“ reiškia vyrą).

„Aš gana pavargęs“, – sakė jis žurnalistams.

R. Cookas iš namų išvyko dar 2023 m. vasarį ir jo kelionė neapsiėjo be kliūčių. Pradinis jo planas buvo bėgti iš Tuniso į Pietų Afriką, tačiau bėgikui nepavyko gauti Alžyro vizos.

Paskutinę minutę pakeitęs planus, R. Cookas balandžio 22 d. išvyko iš piečiausio Pietų Afrikos taško ir taip prasidėjo jo kelionė – nuo šurmuliuojančių miestų, tankių atogrąžų miškų ir aukštų kalnų iki didžiulės Sacharos dykumos.

R. Cooko instagramo nuotr.

Po 50 dienų bėgimo R. Cookas susidūrė su pirmąja didele nesėkme – ginkluotu apiplėšimu. Birželio 24 d. Angoloje iš jo komandos pavogti fotoaparatai, telefonai, grynieji pinigai, pasai ir vizos.

Bėgikui teko susidurti ir su sveikatos problemomis. Gydytojams šlapime aptikus kraujo, jis buvo priverstas pailsėti. Visgi daugiausia nerimo kėlė pasikartojantys nugaros skausmai, todėl 200 bėgimo dieną R. Cookas buvo priverstas sumažinti intensyvumą.

„Man prireikė kelių dienų, kol gavau tyrimų rezultatus. Kaulai nepažeisti, todėl maniau, kad liko vienintelė išeitis – liautis inkšti, gauti stipriausius nuskausminamuosius vaistus ir vėl bėgti“, – sakė jis.

278 dieną R. Cookas vėl buvo priverstas sustoti, nes nežinojo, ar galės gauti leidimą kirsti Alžyro sieną iš Mauritanijos.

Šia problema jis pasidalijo vaizdo įraše, kurį paskelbė platformoje „X“. Įrašą pamatė 11 milijonų žmonių. Ir tai pasiteisino – Jungtinės Karalystės ambasada Alžyre paskelbė, kad jis vizą gaus.

Galiausiai po 352 dienų balandžio 7 d. R. Cookas baigė savo kelionę.

Be to, bėgikas labdarai surinko daugiau nei 700 tūkst. svarų sterlingų. Pinigai bus skirti sunkiai gyvenantiems jaunuoliams remti, taip pat švietimo ir kultūros programoms Alžyro pabėgėlių stovyklose.

R. Cooko instagramo nuotr.

Spaudos konferencijoje R. Cookas pasakojo, kad iš šešiolikos šalių, kurias aplankė, baisiausia buvo Konge, kai „važiuodamas motociklu manė, kad tuoj mirs“. Kaip praneša „Sky News“, jis kelias dienas buvo atskirtas nuo savo komandos džiunglėse, bet galiausiai buvo paleistas, kai kaimo gyventojams, ginkluotiems mačetėmis, buvo sumokėta.

Paklaustas, kas paskatino jį bėgti, R. Cookas atsakė, kad jo šeima – ir palikimas, kurį jis perduos, vaikams, jei jų turės.

Buvo klausiama, ir kaip jis prausėsi.

„Nelabai dažnai“, – šmaikštavo R. Cookas ir pridūrė, kad elementariai higienai palaikyti teko praustis upėse, ežeruose ir laikinuose dušuose.


Šiame straipsnyje: Russellas CookasbėgikasAfrika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Papua \\\\\.../////

Papua  \\\\\...///// portretas
Kaip to nenormalaus bėgiko žmogėdros "nesušveitė",matyt kūdas buvo.____Koks tas jo bėgimo tikslas ir nauda?

Afrikoje

Afrikoje portretas
prausiamasi naminiu galviju slapimu.

matyt žmogutis

matyt žmogutis portretas
neturi motyvacijos dirbti, kad šitaip laksto po pasaulį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių