Pereiti į pagrindinį turinį

A.Poviliūnas: gyvename nuo Olimpiados iki Olimpiados

2011-07-27 17:08
A.Poviliūnas: gyvename nuo Olimpiados iki Olimpiados
A.Poviliūnas: gyvename nuo Olimpiados iki Olimpiados / Scanpix.ee nuotr.

Lygiai po metų, liepos 27- ąją, Lonodone bus įžiebta Olimpinė ugnis, paskelbsianti apie Vasaros olimpinių žaidynių pradžią. Londonas taps pirmuoju ir kolkas vieninteliu miestu, kuris surengs Olimpines žaidynes trečią kartą. Jos čia jau vyko 1908 ir 1948- aisias.

Manoma, kad Olimpinėse žaidynėse dalyvaus apie 10 tūkst. sportininkų iš 200 šalių. Iš viso bus laimėti 302 medalių komplektai. Apie Lietuvos sportininkų pasiruošimą kalbamės su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentu Artūru Poviliūnu.

A.Poviliūnas: "gyvename nuo Olimpiados iki Olimpiados"

Lietuvos Tautinio olimpinio komiteto prezidentas sako, kad sportininkai vos pasibaigus vienai Olimpiadai pradeda galvoti apie kitą. "Pasiruošimas Londono Olimpiadai prasidėjo vos tik pasibaigė žaidynės Pekine. Geriausi sportininkai kartu su medikais ir mokslininkais pasirenka savo keturių metų pasirengimo Olimpinėms žaidynėms grafiką: kokiose varžybose dalyvauti, kokių titulų siekti". Tautinio olimpinio komiteto vadovas teigia, kad dabar sportininkams pats darbymetis ir tikisi, kad jau šiais metais paaiškės apie 70 procentų atletų, kurie vyks į Londoną. "Šie metai labiausiai ir nulems, kiek kelialapių mes iškovosime į Olimpines žaidynes. Dabar vyksta Pasaulio plaukimo pirmenybės Šanchajuje. Metai pasibaigs buriavimo pirmenybėmis Australijoje,"- sakė A.Poviliūnas

Olimpinėje delegacijoje į Londoną apie 100 narių

Pasak A.Poviliūno Lietuvos sportininkų šiemet laukia 11 Pasaulio ir 2 Europos čempionatai. "Iš sportininkų, dalyvaujančių įvairių sporto šakų čempionatuose medalių nereikalauju. Svarbiausia stengtis ir kovoti dėl apdovanojimų Londono žaidynėse. Gerų rezultatų tikiuosi iš sportininkų esančių dabar vykstančiame Pasaulio plaukimo čempionate Šanchjuje, kur dalyvauja G.Titenis ir V.Janušaitis. Laukia šiuolaikinės penkiakovės čempionatas, kur galima iškovoti aštuonis kelialapius į Olimpines žaidynes. Vyks dar ir sunkiosios bei lengvosios atletikos čempionatai, ir dziudo,"- teigė A.Poviliūnas.  Anot jo, jeigu sportininkams nepavyktų iškovoti kelialapių šiemet, kitais metais dar bus rengiamos atkrintamosios varžybos. "Vertindamas šių metų sportininkų pasiekimus ir Pekino Olimpines žaidynes, sakyčiau, kad į Londono Olimpines žaidynes turėtų išvykti nemažesnė Lietuvos atstovų delegacija nei į Pekiną,"- savo planus dėstė A.Poviliūnas.

Prognozuojama nuo dviejų iki septynių medalių

Artūras Poviliūnas teigė besitikintis iš sportininkų gerų rezultatų. Pasak LTOK prezidento, svarbiausia, kad į Olimpiadą vyktų krepšininkai, kurie pritraukia daugiausia dėmesio. Vienas JAV žurnalas prognozuoja, kad Lietuva Londono žaidynėse iškovos du medalius - sidabrą - krepšininkai, o bronzą - Simona Krupeckaitė, tačiau A.Poviliūnas teiga girdėjęs ir geresnių prognozių."Vienas geras pažįstamas, kuris yra dirbęs Italijos Olimpiniame komitete, o dabar užsiima moksline veikla, teigia, kad, įvertinus Lietuvos sportininkų pasirodymą Pekino Olimpinėse žaidynėse, Londone atletai iš Lietuvos gali iškovoti 7 medalius. Tai jau šiektiek iš fantastikos srities, bet ką gali žinoti,"- šyptelėjo A.Poviliūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų