Arti katastrofos: R. Berankis išvengė antrojo tūkstantuko žaidėjo antausio

  • Teksto dydis:

Pajėgiausio Lietuvos tenisininko Ričardo Berankio (ATP-89) žygis link pagrindinių „BMW Open“ varžybų ant grunto Miunchene vos neprasidėjo tikra katastrofa.

Pirmajame atrankos į pagrindinį turnyrą etape vilnietis išvengė milžiniškos sensacijos ir po trijų setų kovos 1:6, 6:3, 6:4 palaužė 17-metį kortų šeimininką Maxą Hansą Rehbergą.

Vokietis šiuo metu tik pradeda žengti pirmuosius žingsnius profesionalo karjeroje ir ATP reitinge užima vos 1093 poziciją, tačiau tai nesutrukdė vietiniam talentui pirmajame sete net du sykius laimėti patyrusio varžovo padavimus.

Visgi šaltu dušu nupraustas R.Berankis greitai pradėjo dominuoti ir galiausiai įrodė savo pranašumą.

M.H.Rehbergui tai buvo pirmasis karjeros mačas ATP kategorijai priklausančiuose turnyruose. Žemesniame lygmenyje – „Challenger“ ture – jaunuolis yra iškovojęs vos 1 pergalę, o likę laimėjimai susirinkti žemiausiame „Futures“ lygmenyje ir draugiškuose mačuose Vokietijoje.

R.Berankis yra pirmoji atrankos turnyro raketė. Dėl vietos pagrindinėse varžybose sekmadienį lietuvis grumsis Ilija Ivaška (ATP-111). Beje, baltarusis praėjusią savaitę Barselonoje kaip reikiant pakankino Rafaelį Nadalį – grunto karaliui pralaimėjo tik po atkaklios trijų setų kovos.

Patekimas į antrąjį kvalifikacijos etapą lietuviui garantavo 6 ATP reitingo taškus ir 2050 eurų čekį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių