Pereiti į pagrindinį turinį

A.Skarbalius: "Sezonas buvo fantastiškas"

2009-06-17 23:59

Aurelijus Skarbalius pasiekė tikslą – lietuvio treniruojama "Herfolge BK" komanda tapo Danijos futbolo 1-ojo diviziono čempione ir iškovojo kelialapį į elitinę šalies lygą.

"Sieksiu, kad iškoptume į elito grupę", – 2006-ųjų rudenį perėmęs "Herfolge BK" vyriausiojo trenerio vairą tvirtino A.Skarbalius.

2007-aisiais Herfiolgės miesto ekipa antrojoje pagal pajėgumą Danijos futbolo lygoje "Viasat Sport Division" užėmė 9-ąją vietą, pernai – 4-ąją, o šį sezoną, laimėjusi 22 rungtynes, 5 sužaidusi lygiosiomis ir patyrusi vos 3 pralaimėjimus, su 71 tašku finišavo pirmoji.

Nugalėtojų komandai atstovavo ir Lietuvos futbolininkas Rytis Leliūga. "Herfolge BK", be danų, taip pat rungtyniauja Brazilijos, Anglijos, Švedijos, Kenijos pilietybes turintys žaidėjai.

"Sezonas buvo fantastiškas. Iš tiesų, prieš kelerius metus su klubo vadovais parengę ilgalaikę strategiją, planavome grįžti į aukščiausiąjį divizioną, tačiau netikėjome, kad tai įvyks taip greitai", – sakė dienraščiui šiuo metu trenerių kursuose Švedijoje dalyvaujantis A.Skarbalius.

Atsilikęs vos dviem taškais, vicečempionu tapo 1994-ųjų Danijos superlygos (dabar – "SAS Ligaen") nugalėtojas ir 2001-ųjų UEFA "Intertoto" taurės laimėtojas "Silkeborg IF" klubas, kuriam "Herfolge BK" pralaimėjo abu mačus – 1:3 ir 0:3.

Lietuvio treniruojama vienuolikė galingai baigė antrąjį pirmenybių ratą, nepralaimėjusi net 13 paskutinių dvikovų.

"Mane labai maloniai nustebino žaidėjų pasiaukojimas, kovingumas, ryžtas, ištvermė. Turint galvoje, kad mūsų komanda jauna, tokia sėkminga rungtynių serija yra didelis pasiekimas", – pridūrė A.Skarbalius.

Futbolininko karjerą pradėjęs Kauno "Bangos" ekipoje, A.Skarbalius vėliau žaidė Vilniaus "Žalgirio" ir Kauno "Inkaro" komandose, atstovavo Lietuvos rinktinei ir buvo vienas geriausių praėjusio dešimtmečio šalies žaidėjų. 1995-aisiais žaidėjas perėjo į "Brondby IF" klubą, su kuriuo penkis kartus tapo Danijos čempionu bei tris kartus iškovojo šalies taurę.

2004–2005 m. sezono pabaigoje "Brondby IF" paskolino lietuvį "Herfolge BK". Pastarajam iškritus iš elitinės lygos, lietuvis sugrįžo į "Brondby IF" klubą, tačiau netrukus nutraukė kontraktą ir tapo Herfiolgės komandos žaidžiančiuoju treneriu, po to – vyriausiuoju.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų