Atidėtose LRF taurės ketvirtfinalio rungtynėse – užtikrinta „Dragūno“ pergalė ir solidus ukrainietis

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Lietuvos rankinio federacijos (LRF) vyrų taurės varžybose paaiškėjo paskutinysis pusfinalio dalyvis. Klaipėdos „Dragūnas“ užtikrintai 34:21 (19:11) nugalėjo Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rankininkus ir žengė tarp keturių stipriausių komandų.

Alytaus ir Klaipėdos klubai vietoje dviejų rungtynių serijos susitiko vieną kartą neutralioje Garliavos salėje. Šių ekipų tarpusavio mačai 2 kartus prieš tai buvo nukelti dėl koronavirusų tiek vienoje, tiek kitoje komandoje.

Klaipėdiečiai užtikrintai pradėjo susitikimą ir jau pirmojo kėlinio viduryje pirmavo 7 įvarčiais (12:5). Iki ilgosios pertraukos Artūro Juškėno auklėtiniai savo pranašumą tik dar labiau padidino – 19:11.

Antrajame kėlinyje daugkartiniai šalies čempionai iš Klaipėdos neleido varžovams priartėti ir užtikrintai artėjo pergalės link.  Gerai gynyboje atrodęs „Dragūnas“ varžovus iš Alytaus nugalėjo dviženkliu skirtumu – 34:21.

Klaipėdos komandoje antras rungtynes sužaidė ukrainietis Danilo Glušakas. 20 metų kairiarankis anksčiau yra rungtyniavęs Zaporožės ZTR bei to paties miesto „Akademija Handbolu“ ekipose. Dešinysis kraštas jau buvo spėjęs debiutuoti su „Dragūno“ marškinėliais Lietuvos rankinio lygos mače ir tuomet pasižymėjo 5 įvarčiais. Šiose LRF taurės rungtynėse ukrainietis vėl pasižymėjo 5 kartus ir buvo vienas iš rezultatyviausių ekipos žaidėjų.

Už D.Glušaką Klaipėdos komandos gretose rezultatyvesnis buvo tik įžaidėjas Lukas Juškėnas, pelnęs net 10 įvarčių, Gabrielius Virbauskas ir Gytis Šmantauskas pridėjo po 4, Deividas Virbauskas ir Laurynas Simonavičius – po 3.

Alytaus komandai po 4 įvarčius įmetė Žygimantas Micevičius ir Remigijus Čepulis, 3 pridėjo Tautvydas Petrušauskas, 2 – Gintautas Adamkevičius.

LRF taurės finalo ketverto varžybos vyks jau ateinantį savaitgalį Garliavoje. Šeštadienį 15.00 val. pirmajame pusfinalyje susitiks Kauno „Granitas-Karys“ ir HC „Vilnius“, o antrajame 17.00 val. santykius aiškinsis praėjusių metų finalininkai „Dragūnas“ ir Vilniaus „Šviesa“.

Finalas sekmadienį Garliavoje bus žaidžiamas 14.00 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių