Atkirtis pandemijai – naujos iniciatyvos

"Sportas – emocingas dalykas. Vargu ar iškart po varžybų galima viską papasakoti ramiai, racionaliai, nes karštis tiesiog muša į galvą", – teigė krepšinio treneris Žydrūnas Urbonas.

Ko pasiilgo Šaras?

Būtent Utenos "Juventus" stratego frazę iš vienos jo kalbos Lietuvos sporto žurnalistai išrinko geriausia 2020 m. citata.

"Su žmona tiek negyvenu, kiek su šiais vyrais – juk dukart per dieną nuogi duše prausiamės", – apie savo treniruojamos komandos kasdienybę yra pasakojęs Ž.Urbonas.

Antrą vietą užėmė "Barcelonos" komandą treniruojančio Šarūno Jasikevičiaus frazė Lietuvos reporteriams po Eurolygos mačo prieš Kauno "Žalgirį": "Dirbu futbolo klube. Po kiekvienų Ispanijos ACB lygos rungtynių sėdi lygiai nulis žurnalistų. Niekas nerašo straipsnių apie kiekvieną žaidėjų keitimą, kiekvieną aprėkimą, mano keiksmažodį. Sakau: tikrai žinojau, kad jūsų pasiilgsiu. Juk dėmesys Lietuvos krepšiniui ir yra didžiulė varomoji jėga. Taip čia ir turi būti."

Trečia citata – iš Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio Dariaus Maskoliūno interviu apie savo debiutą prie nacionalinės komandos vairo: "Gavau per veidą kaip Wilderis nuo Fury – žandikaulis praktiškai iškritęs buvo Belgijoje."

Lietuvoje – "Giro d'Italia"

Lietuvos sporto žurnalistai kasmet pagerbia ne tik geriausius savo bendruomenės narius, išrenka ryškiausius metų darbus, bet ir apdovanoja sportininkus, sporto renginių organizatorius ir vadovus.

Šįkart Metų pašnekovu pripažintas futbolo treneris Valdas Dambrauskas, neseniai sudaręs sutartį su Bulgarijos čempionu Razgrado "Ludogorec" klubu. Anot stratego, Lietuvos sporto žurnalistai ir per karantiną labai aktyvūs, ieško ir randa įdomių temų.

Metų sporto iniciatyva pripažintas dviratininkų projektas "Giro d'ItaLIETUVA". Klaipėdiečiai Justas Beniušis ir Denas Masiulis per karantiną praeitą gegužę Lietuvos keliais nuvažiavo visą prestižinių lenktynių "Giro d'Italia" distanciją – 3 600 km.

Metų sporto renginiu pripažintas vasarą Palangoje vykęs trijulių krepšinio turnyras "Hoptrans 3x3".

"Mums šis įvertinimas labai daug reiškia, – tvirtino Lietuvos krepšinio 3 prieš 3 asociacijos įkūrėjas Rolandas Skaisgirys. – Trijulių krepšinis – sena sporto šaka, nes visi žaidėme kieme, bet ji bus olimpinių žaidynių programoje. Šiemet tikrai sulauksite naujo mūsų renginio."

Išdalijo premijas

"2020-ieji visiems buvo labai sunkūs. Tačiau išmokome dirbti ir planuoti kitaip", – pabrėžė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Dviratininkai klaipėdiečiai Justas Beniušis ir Denas Masiulis per karantiną Lietuvoje nuvažiavo visą "Giro d'Italia" distanciją – 3 600 km.

Svarbiausios Lietuvos sporto žurnalistų sporto federacijos (LSŽF) premijos – šviesios atminties kolegų Romos Grinbergienės ir Aleksandro Krukausko vardo apdovanojimai, skiriami už įdomiausius ir ryškiausius metų darbus bei viso gyvenimo nuopelnus.

Rankininkės ir žinomos žurnalistės R.Grinbergienės premija įteikta olimpietei lengvaatletei, LRT televizijos žurnalistei Brigitai Virbalytei-Dimšienei.

Buvusio LSŽF prezidento A.Krukausko premija už gyvenimą, paskirtą sporto žurnalistikai, įteikta ilgamečiam naujienų agentūros BNS sporto redaktoriui Virginijui Razmantui.

LSŽF vienija beveik 100 narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių