Pereiti į pagrindinį turinį

"Atleto" futbolininkai deficito nesumažino

Savaitgalį startavusių A lygos pirmenybių lyderiais tapo Marijampolės "Sūduva" ir Gargždų "Banga", o VMFD "Žalgiris" čempionatą pradėjo kovingomis lygiosiomis.

Sąskaitoje – minus 6 taškai

A lygos sezono uždanga pakilo: penkiais mačais Marijampolės ir Vilniaus maniežuose startavo 2010 m. Lietuvos futbolo čempionatas. Po pirmojo turo A lygos lyderėmis tapo Marijampolės "Sūduvos" ir Gargždų "Bangos" komandos.

"Atletui" nepavyko sumažinti savo sąskaitos deficito. Kauniečiai 0:3 pralaimėjo "Bangai" ir kol kas yra paskutinėje, 11-oje, vietoje.

Minus 6 taškai "Atletui", kaip ir Vilniaus "Vėtrai", skirti už kai kuriuos laiku neįvykdytus licencijavimo kriterijus. Kauno klubas reikiamus dokumentus Lietuvos futbolo federacijai (LFF) yra pažadėjęs pateikti iki kovo 31-osios.

"Įtakos mūsų nesėkmei turėjo kontrolinių varžybų stoka. Matyti, kad "Banga" – labiau susižaidusi nei mes, – sakė dienraščiui "Atleto" vyriausiasis treneris Viačislavas Novikovas. – Pirmasis kėlinys parodė, kad galime kautis, tačiau antrajame išryškėjo pasirengimo spragos. Pirmieji du įvarčiai – bausmė už vaikiškas klaidas. Vis dėlto mums pavyko sukurti pavojingų epizodų. Deja, jų nerealizavome."

Gargždų ekipos strategas Arminas Narbekovas buvo patenkintas rezultatu, bet pabrėžė, kad jo auklėtiniai pajėgūs rungtyniauti kokybiškiau.

V.Novikovas patvirtino, kad šį sezoną "Atletas" rungtyniaus pagrindinėje Kauno arenoje – S.Dariaus ir S.Girėno stadione, o treniruosis Lietuvos žemės ūkio universiteto (LŽŪU) aikštėje Noreikiškėse. Šioje bazėje šalies pirmenybių mačus žais "Atleto" dubleriai.

Čempionas nesužavėjo

Po finansinių sukrėtimų atsigavusiam Vilniaus "Žalgiriui" pradėti sezono pergale nepavyko. "Kad ir kaip keistai skambėtų, esame A lygos debiutantai, todėl pirmosiose rungtynėse neatsikratėme jaudulio", – sakė po beveik pusantrų metų pertraukos A lygos rungtynes sužaidusios VMFD "Žalgirio" komandos treneris Mindaugas Čepas.

"Žalgirio" žaidimo gijas savo rankose laikė patyrę futbolininkai, praeityje ne vienus metus vilkėję žalios ir baltos spalvų Vilniaus ekipos marškinėlius: 33-ejų saugas Giedrius Barevičius ir dvejais metais vyresnis puolėjas Igoris Morinas.

"Geriausią įspūdį paliko vidurio saugų žaidimas. O gynybos grandyje dar trūksta susižaidimo – jaučiasi, kad sezonas tik prasideda. Bet atskiras atkarpas komanda rungtyniavo visai neblogai", – kalbėjo M.Čepas.

Treneris liko patenkintas be keitimų žaidusių legionierių iš Rusijos Pavelo Komolovo ir Andrejaus Nagumanovo pasirodymu. Blankesnį įspūdį M.Čepui paliko 2006 m. Europos jaunių (iki 17 metų) čempionu su Rusijos rinktine tapusio Jano Bobrovskio debiutas oficialiose rungtynėse vilkint "Žalgirio" aprangą. Būtent po šio dvidešimtmečio gynėjo klaidos išlyginamąjį įvartį pelnė Linas Savastas.

Žaidė be namų darbų

Dėl finansinių komplikacijų tarpsezoniu pirmenybėms beveik nesirengusiai Vilniaus "Vėtrai" pirmasis mačas virto bandymų poligonu. Lietuvos vicečempionai, kurių gretas per pastarąją savaitę papildė net devyni nauji žaidėjai, taikiai (1:1) išsiskyrė su jauna A lygos debiutante "Klaipėdos" komanda.

"Turėjome nemažai progų įmušti daugiau įvarčių, o pražangą, po kurios baudos smūgiu pasižymėjo Marius Papšys, uždirbome lygioje vietoje. Antrajame kėlinyje komandos fizinė kondicija nebetenkino, bet, žinant, koks buvo mūsų pasirengimas, tai yra normalu. Be to, futbolininkai nėra susižaidę tarpusavyje. Manau, kad tikrąjį komandos pajėgumą sirgaliai pamatys maždaug po pirmojo čempionato rato", – kalbėjo "Vėtros" strategas Virginijus Liubšys, neseniai pasirašęs naują dvejų metų trukmės kontraktą su sostinės klubu.

Trenerio nuomone, prieš pat pirmenybių startą karštligiškai atnaujintai "Vėtrai" trūksta dar dviejų trijų žaidėjų, ypač – vidurio ir krašto saugų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų