Atvirame Lietuvos čempionate – auksiniai kauniečių startai

„Kol kas sunku susivokti, ką man reiškia vėl tapti Lietuvos čempione“, – šyptelėjo Gintarė Venčkauskaitė, šiuolaikinės penkiakovės varžybose nustelbusi tituluotąją Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę.

Išbandė ir OCR

Atvirame Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės čempionate Druskininkuose kaunietė G. Venčkauskaitė trijų rungčių (plaukimo, fechtavimosi ir „Laser run“) varžybose iš viso surinko 1 176 taškus.

Pauliaus Aleksandravičiaus treniruojama sportininkė 16 tšk. aplenkė Londono olimpiados čempionę ir Tokijo žaidynių vicečempionę L. Asadauskaitę-Zadneprovskienę.

Trečią vietą užėmė 2022-ųjų čempionė Ieva Serapinaitė (1 122 tšk.).

Ekstremalaus kliūčių ruožo (OCR) rungtis suaugusiųjų grupei nebuvo privaloma, tačiau G. Venčkauskaitė startavo su jaunimo varžybų dalyvėmis ir pasiekė penktą rezultatą.

Startuos Vengrijoje

„Labiausiai jaudinausi dėl ekstremalaus kliūčių ruožo. Nauja rungtis, norėjau išbandyti. Iš pradžių labai skeptiškai į ją žiūrėjau, esu sakiusi, kad, atsisakius jojimo, tai yra pats blogiausias variantas, koks tik galėjo būti. Pabandžiau ir supratau, kad galiu būti nepaskutinė“, – kalbėjo G. Venčkauskaitė.

Lietuvos čempionė ruošiasi balandžio 25–30 d. Vengrijoje vyksiančiam pasaulio taurės etapui.

Labiausiai jaudinausi dėl ekstremalaus kliūčių ruožo. Pabandžiau ir supratau, kad galiu būti nepaskutinė.

„Tikiuosi, išvengsiu klaidų, kurias anksčiau darydavau aukščiausio lygio varžybose. Jau atlikau tam tikras fechtavimosi ir plaukimo korekcijas, o Lietuvos čempionate įsitikinau, kad jos – efektyvios“, – pasidalijo mintimis G. Venčkauskaitė.

Pirmo pasaulio taurės etapo varžybose Kaire (Egipte) ji su P. Aleksandravičiaus auklėtiniu Titu Puronu laimėjo mišrią estafetę, o asmeninėje įskaitoje buvo penkiolikta.

 

Startai: T. Puronas pernai atvirame šalies čempionate buvo ketvirtas, šiemet iškovojo aukso medalį. / pentathlon.lt nuotr.

Klaidos nesutrikdė

Lietuvos čempionu tapęs kaunietis T. Puronas nusijuokė prisiminęs startą OCR rungtyje.

„Norėjau išmėginti save, deja, varžybos man labai greitai baigėsi, – sakė ties antra kliūtimi strigęs ir diskvalifikuotas penkiakovininkas. – „Laser run“ vienas šaudymas – taip pat su klaidomis, bet, viską susumavus, varžybos buvo neblogos.“

T. Puronas surinko 1 206 tšk. Sidabrą iškovojo Paulius Vagnorius (1 170 tšk.), bronzą – Nojus Chmieliauskas (1 162 tšk.).

Jaunimo varžybas (su ORC rungtimis) laimėjo Tėja Pakinkytė (1 269 tšk.) ir N. Chmieliauskas (1 464 tšk.).

Sidabro medaliai įteikti Anastasijai Kančytei (1 207 tšk.) ir P. Vagnoriui (1 456 tšk.), bronzos – Anastasijai Chafizovai (1 194 tšk.) ir Lukui Gaudiešiui (1 452 tšk.).

Kartu su Lietuvos sportininkais Druskininkuose varžėsi Vokietijos, Italijos, Lenkijos, Egipto, Ukrainos, Sakartvelo, Latvijos, Estijos, Kazachstano, Airijos penkiakovininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių