Audringai aistruolių Estijoje palaikomas V. Strolia – šeštas pasaulio taurės varžybose

  • Teksto dydis:

Otepėje vykusiame aštunto pasaulio biatlono taurės etapo sprinte didžiausia žvaigžde buvo Vytautas Strolia.

Lietuviškos vėliavos dominavo šio pietryčių Estijos miestelio biatlono stadiono tribūnose, o ovacijomis buvo pasitinkamas kiekvienas taiklus lietuvio šūvis.

V.Strolią palaikė ne tik į Estiją sugužėję tautiečiai: geriausias Baltijos šalių biatlonininkas sulaukė išskirtinio dėmesio ir iš estų, kurie pasaulio biatlono taurės varžybas organizuoja pirmą kartą. Aistruolių šūksniai lietuvio nesutrikdė: 10 km sprinto rungtyje jis šaudė be klaidų ir iškovojo šeštą vietą!

„Išvis šiandien žiūrovų buvo turbūt daugiausiai šiemet, kiek tik buvo visuose etapuose. Lietuvių buvo tikrai nemažai visoje trasoje, visur kažkas rėkė. Netgi ne vien lietuviai palaikė, bet ir estai, šaudant gulint tribūnos rėkė ant kiekvieno šūvio, visoje trasoje mane išskirtinai palaikė. Tikrai malonu“, – atmosfera džiaugėsi V.Strolia.

Iki šio sezono geriausio Lietuvos biatlonininko karjeros rekordas buvo 16 vieta asmeninėse lenktynėse, užimta prieš dvejus metus Suomijoje. Praėjusį gruodį anykštėnas iškovojo 12 poziciją Austrijoje vykusiame sprinte, o sausio mėnesį Rūpoldinge (Vokietija) dukart „pateko“ į gėlių ceremoniją, t.y. tarp šešių geriausių, užėmęs ketvirtą vietą sprinte bei penktą vietą persekiojimo lenktynėse.

„Emocijos galbūt dabar net geresnės nei Rūpoldinge, nes šis etapas tarsi namų – Estijoje, Otepėje. Buvo didelis noras sudalyvauti gerai šiose varžybose ir vien dėl to esu labai patenkintas, kad gerai pasirodžiau būtent čia“, – teigė V.Strolia.

Varžybų nugalėtoju tapo sezono lyderis Quentinas Fillonas Maillet iš Prancūzijos, 7,2 sek. pranokęs norvegą Sturlą Holmą Laegreidą bei 11,1 sek. – vokietį Benediktą Dollį. V.Strolia nugalėtojui pralaimėjo 30,1 sek. Beje, Q.Fillonas Maillet startavo 30 sekundžių vėliau už mūsiškį, tad finišą jie pasiekė drauge.

„Nebandau sureikšminti tokio dalyko (kas startuoja už jo – aut. past.), bet šiandien buvo motyvacija bėgti nuo prancūzo, kad nepavytų. Negaliu sakyti, kad tai pavyko, nes finiše pagavo, bet bendroje sumoje šiandien buvo papildoma motyvacija, kad manęs nepagautų ir išlaikyčiau tempą“, – šyptelėjo V.Strolia.

Visi trys prizininkai ir iš viso net 23 biatlonininkai užvertė visus taikinius. Tarp jų buvo ne tik V.Strolia, bet ir 82 vietą užėmęs Nikita Romanovas. Tomas Kaukėnas suko du baudos ratus (šaudymas 1+1) bei tenkinosi 68 vieta, o triskart suklydęs Maksimas Fominas (2+1) klasifikuotas 78-as.

„Priėjimas į šaudyklą geras, lengvas. Į pakalnę, paskui stadionas. Aišku, vėjelis šiek tiek yra, bet labai nestiprus. Lengvas priėjimas tikrai daro įtaką geram šaudymui. Šiandien trasa buvo mano trasa – kieta, pašalusi iš po nakties. Slydimas geras, tikrai negaliu norėti kažko daugiau, viskas buvo taip, kaip man patinka“, – sąlygas trasoje apibūdino V.Strolia.

Šeštadienį lietuvis varžysis 15 km bendro starto varžybose, kuriose dalyvauja 30 stipriausių planetos biatlonininkų. Bendroje įskaitoje mūsiškis užima 28 vietą (269 tšk.), šiandien iškovojęs dar 38 taškus. Beje, už 6 vietą V.Stroliai taip pat atiteko 5 tūkst. eurų piniginis prizas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių