Pereiti į pagrindinį turinį

Auksas – keturioms Klaipėdos įguloms

2015-08-28 17:00

Lietuvos irklavimo čempionatas klaipėdiečiams buvo kaip reta dosnus – auksą uostamiesčio atstovai keturiose rungtyse.

Lietuvos irklavimo čempionatas klaipėdiečiams buvo kaip reta dosnus – auksą uostamiesčio atstovai keturiose rungtyse.

Tiek brangiausio metalo medalių šalies pirmenybėse Klaipėdos irkluotojai, treniruojami Tado Katlioriaus, Valdo Varašinsko, Rasos Busilaitės ir Liudviko Mileškos, seniai nėra laimėję.

Kartu su lietuviais pasivaržyti į Galvės ežerą atvyko sportininkai iš Izraelio, Švedijos, Norvegijos, Suomijos ir Ukrainos.

Čempionais pavienių ir lengvo svorio dviviečių valčių klasėse tapo Edvardas Babarskas ir Tautvydas Vaitkūnas bei Tomas Plauška ir Artūras Muravjovas. Pavienių keturviečių valčių klasėje nepralenkiami buvo T.Vaitkūnas, E.Babarskas, Žilvinas Visockas ir Emilis Abelis. Prestižinėje aštuonviečių valčių klasėje triumfavo Dovydas ir Rokas Balsiai, Kristijonas ir Dominykas Bernotai, E.Abelkis, Ž.Visockas, E.Babarskas, T.Vaitkūnas ir vairininkas Audrius Ruzgys.

Vicečempionų vardus iškovojo lengvo svorio vienviečių ir dviviečių valčių klasėse rungtyniavę A.Muravjovas ir Deivis Stulpinas (dalyvavo kartu su vilniečiu Edmundu Šametu). Sidabro medaliais taip pat pasidabino lengvo svorio pavienių valčių klasėje kovoję D.Stulpinas ir Karolis Vorobėjus, paviene keturviete valtimi plaukę D. ir K.Bernotai bei D. ir R.Balsiai.

Klaipėdos moterų rezultatai kuklesni. Geriausiai tarp uostamiesčių atstovių pasirodžiusios Greta Mališauskaitė, Kristė Jokubauskaitė, Dovilė Gineitytė ir Greta Bagočiūtė pavienių keturviečių valčių varžybose laimėjo bronzos medalius.

Po čempionato bus sudaryta Lietuvos nacionalinė rinktinė, į kurią patekti pretenduoja patekti 10-12 Klaipėdos irklavimo centro auklėtinių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų