Pereiti į pagrindinį turinį

"Australian Open" – favoritų pergalės

2009-01-21 14:33
"Australian Open" – favoritų pergalės
"Australian Open" – favoritų pergalės / AFP nuotr. Pernai R.Federeriui laimėti "Australian Open" sutrukdė imuninė liga mononukleozė.

2005 m. atvirojo Australijos čempionato pusfinalis tarp Roger Federerio ir Marato Safino iki šiol vadinamas vienų gražiausių mačų per teniso istoriją.

Šiemet šveicaras ir rusas galės pakartoti ką nors panašaus, bet daug ankstyvesnėje turnyro stadijoje – trečiajame rate.

R.Federeris (2 reitingas turnyre) šiąnakt Lietuvos laiku be didesnio vargo 6:3, 6:3, 6:1 sutriuškino kitą rusą Jevgenijų Koroliovą. Beje, pastarasis labiau garsus ne dėl pergalių teniso aikštynuose, o dėl to, kad yra garsiosios Anos Kurnikovos pusbrolis.

M.Safinas (26) antrame rate taip pat be vargo sutriuškino ispaną Guillermo Garcia-Lopezą – 7:5, 6:2, 6:2.

„Labai laukiu mačo su Roger. Neturiu ko prarasti, todėl nesijaudinu. Tiesiog bandysiu žaisti savo žaidimą“, – aiškino M.Safinas.

Beje, rusas yra vienas iš dviejų tenisininkų, kurie sugebėjo įveikti R.Federerį per pastaruosius penkis Australijos čempionatus.

Kitas – serbas Novakas Djokovičius – taip pat tęsia sėkmingą žygį Melburne. Pernykštis čempionas 7:5, 6:1, 6:3 nugalėjo prancūzą Jeremy Chardy.

Kiti skirstyti vyrų turnyro dalyviai taip pat žengė į kitą etapą. Vienintele išimtimi tapo prancūzas Paulas-Henri Mathieu (28).

Moterų varžybose į trečią ratą žengė pajėgiausia planetos tenisininkė Jelena Jankovič. Turnyro favoritė 6:4, 7:5 įveikė belgę Kirsten Flipkens. Beje, 23 metų J.Jankovič iki šiol per savo karjerą nėra laimėjusi "Grand Slam" serijos turnyro.

Pergales taip pat iškovojo kitos skirstytos žaidėjos – serbė Ana Ivanovič, rusės Dinara Safina, Nadia Petrova ir Vera Zvonariova, slovakė Daniela Hantuchova.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų