Pereiti į pagrindinį turinį

B. Užkuraitytė-Statkevičienė: R. Meilutytei nepavyko susidoroti su įtampa

2016-08-09 20:00
LRT

Rio de Žaneiro baseinas netapo auksiniu mūsų plaukikei Rūtai Meilutytei, sportininkei, kuri Lietuvoje yra bene labiausiai mylima, stebima ir palaikoma. Todėl, nors R. Meilutytei ir nepavyko pakartoti Londono olimpinių žaidynių triumfo, kai prieš ketverius metus ji vos 15-os laimėjo aukso medalį, niekas per daug jos nesmerkia ir po plaukimo finale.

Birutė Užkuraitytė-Statkevičienė
Birutė Užkuraitytė-Statkevičienė / Birutės Statkevičienės asmeninio archyvo nuotr.

Greičiau visi svarsto, kas nutiko, kodėl septinta vieta finale, o nuo atrankos rezultatas vis prastėjo.

Sporto pedagogės, pirmosios Lietuvos plaukikės, dalyvavusios Miuncheno olimpinėse žaidynėse, Birutės Užkuraitytės-Statkevičienės manymu, R. Meilutytei nepavyko susidoroti su įtampa.

„Žinote, visuomet, kada žmogus laimi pirmą vietą, tai niekada kaltų nebūna, nors ir būna klaidų, bet jeigu kažkas nepasiseka, tai mes ieškome klaidų. Aš galvoju, kad septinta vieta nėra jau taip labai blogai, tegul nors ir visi mūsų olimpiečiai užima septintas vietas. Pažiūrėkit, N. Djokovičius po pirmo žaidimo, po pirmo turo iškeliavo namo verkdamas. Kada tu atvažiuoji niekam nežinomas, tu atvažiuoji kaip eilinis dalyvis, tada tavęs jokia psichologija neveikia, niekas aplinkui neveikia, niekas tavęs nežino. O čia visus ketverius metus – Rūta, tu būsi pirma, Rūta, tu padarei pasaulio rekordą, dabar, Rūta, važiuosim ten, dabar su tuo nešnekėk, dabar tą padaryk. Tai iš tikrųjų galvočiau, kad yra ir psichologija, ir jos technikos pokyčiai“, – svarstė B. Užkuraitytė-Statkevičienė.

Visas pokalbis su B. Užkuraityte-Statkevičiene, buvusiu Lietuvos plaukimo rinktinės vyriausiuoju treneriu Algimantu Juozaičiu ir Lietuvos plaukimo federacijos viceprezidentu Gintautu Bartkumi – „Aktualiame interviu“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų