Pereiti į pagrindinį turinį

Badmintoną žais ne vien lietuviai

2012-09-12 13:36
Juozas Špelveris
Juozas Špelveris / Tomo Raginos nuotr.

Rugsėjo 14–16 d. Kauno sporto halėje karaliaus badmintonas – pirmą kartą mūsų šalyje organizuojamas atviras Lietuvos jaunimo badmintono čempionatas.

Varžybose, kurios yra įtrauktos į Europos badmintono sąjungos (EBU) kalendorių, ketina dalyvauti 88 sportininkai iš 8 šalių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Kroatijos, Slovakijos, Rusijos ir Suomijos.

Lietuvos badmintono rinktinės vyriausiasis treneris ir šio turnyro direktorius Juozas Špelveris įsitikinęs, kad mūsų šalis turi jaunųjų šios sporto šakos žvaigždučių.

„Kaune vykęs atviras “Yonex„ Lietuvos badmintono čempionatas sulaukė didžiulio dalyvių ir sirgalių dėmesio. Tai buvo labai didelis postūmis, tad šiemet nusprendėme į laikinąją sostinę sukviesti perspektyviausius jaunuosius sporto šakos žaidėjus“, – teigė turnyro organizatorius.

– Kaip pasirengėte badmintono šventei? – paklausėme J.Špelverio.

– Kauno sporto halėje varžysis devyniolikmečiai, o tuo pačiu metu „Švaros“ sporto salėje vyks tarptautinis penkiolikamečių turnyras. Iš viso jėgas išmėgins per 200 sportininkų. Tai – didžiulė nauda ne tik mūsų šakai populiarinti, bet ir miestui. Aukščiausio lygio gerai suorganizuotas renginys – puiki reklama Kaunui.

– Gal turite ambicijų mūsų šalyje surengti Europos ar pasaulio čempionatą?

– Galėtume surengti ir dabar, tačiau viskas priklauso nuo finansų – reikėtų sumokėti 300 tūkst. eurų kandidatavimo mokestį. Tokių pinigų šiuo metu neturime. Tačiau mūsų apetitas auga. Galiu džiaugtis puikiais santykiais su Kauno sporto halės vadovais. Kitąmet ketiname čia surengti atvirą „Yonex“ Lietuvos badmintono čempionatą ir jaunimo varžybas.

– Kurie Lietuvos jaunieji badmintonininkai teikia daugiausia vilčių?

– Šįkart mūsų komandą sudarys 26 žaidėjai iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Tauragės, Kretingos ir Šakių. Šiuo metu badmintonas aktyviai žaidžiamas aštuoniolikoje šalies miestų rajonų. Auginu kelis talentus, kurie ateityje gali sužibėti. Jau trejus metus ugdau perspektyvų Marką Šamesą. Jis dar tik penkiolikos metų, tačiau jei ir toliau kryptingai dirbs, gali pasiekti labai neblogų rezultatų. Daug vilčių sieju ir su penkiolikamete Vytaute Fomkinaite.

– Ar jie ateityje pakeis dabartinius rinktinės lyderius Kęstutį Navicką ir Akvilę Stapušaitytę?

– Tikiu, kad šalies badmintono ateitis bus šviesi. Užauginti tokio lygio žaidėją kaip Kęstutis prireiks labai daug laiko. K.Navickas mūsų badmintone – kaip Arvydas Sabonis krepšinyje. Akvilės lygį, tikiu, kad nemažai mūsų perspektyvių merginų anksčiau ar vėliau pasieks. Yra V.Fomkinaitė, klaipėdietė Gabija Narvilaitė. Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms šios žvaigždutės užaugti iki suaugusiųjų badmintono dar nesuspės, tačiau su 2020-ųjų olimpiada siejame daug vilčių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų