Baidarių ir kanojų irkluotojai dėl kelialapių į pasaulio čempionatą kovos Trakuose

  • Teksto dydis:

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacija (LBKIF) paskelbė dėl koronaviruso pandemijos koreguotą varžybų tvarkaraštį ir atrankos į pasaulio čempionatą taisykles. Pirmas startas po ilgos pertraukos laukia liepos 1 – 2 dienomis Trakuose vyksiančiose Lietuvos taurės varžybose.

Svarbiausios varžybos Lietuvoje vyks liepos 31 – rugpjūčio 2 dienomis, kai bus surengtas Lietuvos čempionatas. Po jo paaiškės Lietuvos rinktinės sudėtis, startuosianti pasaulio čempionate rugsėjo 23 – 27 d. Vengrijos mieste Segede. Tuo pačiu metu, kaip ir pasaulio čempionatas, Segede vyks ir pasaulio taurės varžybos.

„Lietuvos čempionai iškovos kelialapius į pasaulio čempionatą. Planuojama, kad pasaulio čempionate dalyvaus šešiolika Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų. Kol kas neaišku, ar šiais metais vyks Europos čempionatas, todėl pasaulio pirmenybėse ketina dalyvauti visi stipriausi planetos baidarių ir kanojų irkluotojai, nes tai bus svarbiausios sezono varžybos ir galbūt vienintelė galimybė išbandyti jėgas su stipriausiais varžovais“, – sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius Romas Petrukanecas.

Pasaulio čempionate bus išdalinta 30 medalių komplektų, 12 iš jų olimpinėse rungtyse. Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija (ICF) informavo, kad šių metų pasaulio čempionate nevyks kova dėl kelialapių į 2021 m. vyksiančias Tokijo olimpines žaidynes.

Kelialapiai į Tokiją bus dalijami 2021 metais. Gegužės 12 – 16 d. Segede vyks Europos atrankos varžybos, o paskutiniai olimpiniai kelialapiai bus išdalinti pasaulio atrankos varžybose gegužės 20 – 23 d. Barnaule (Rusija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių