Baltijos rankinio lygos finaliniame ketverte – Lietuvos ir Estijos klubų akistatos

  • Teksto dydis:

Baltijos rankinio lygoje (BHL) savaitgalį paaiškės čempionai ir prizininkai. Estijos mieste Viljandyje vyksiančiame finaliniame ketverte dėl titulo kovos du Lietuvos ir du Estijos klubai.

Estijos atstovai „Viljandi“ ir Pelvos „Serviti“ klubai į pusfinalį pateko reguliariajame sezone užėmę dvi pirmąsias vietas. Lietuvos komandoms Klaipėdos „Dragūnui“ ir Vilniaus „Šviesai“ papildomai teko įveikti ketvirtfinalio etapą.

Pusfinalyje BHL čempionų titulą ginantys „Dragūno“ rankininkai rungtyniaus su finalo ketverto šeimininke ir reguliariojo sezono nugalėtoja „Viljandi“ komanda. Reguliariajame sezone penktą vietą užėmęs „Dragūnas“ estams pralaimėjo abu kartus – namuose 23:27 ir svečiuose 22:29.

„Jeigu pusfinalio serija būtų iki dviejų pergalių, sakyčiau, kad favoritai yra varžovai. Bet mums parankiau, kad viską lems vienos rungtynės. Kaip susiklostys tą dieną žaidimas, kam geriau seksis, tas ir turi daugiau galimybių laimėti. Varžovams gal bus netgi didesnis spaudimas, nes jie pirmą kartą organizuoja finalinio ketverto varžybas, žais prie savo žiūrovų ir visi tikisi jų pergalės. Visi, bet tik ne mes. Eisime į aikštę kautis ir ginsime čempionų titulą. Sakoma, kad apginti titulą visada yra sunkiau negu iškovoti. Bet sezono metu į tai nekreipėme dėmesio. Prieš pusfinalio rungtynes vyrams reiks priminti, kad reikia apginti čempionų titulą“, – teigė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

Kitame pusfinalyje antrąją vietą reguliariajame sezone užėmusi „Serviti“ komanda susitiks su laipteliu žemiau likusia „Šviesa“. Reguliariajame sezone tarpusavio rungtynėse abu kartus laimėjo estai – Vilniuje 29:23, namuose 32:26.

„Favoritė etiketę tikriausiai klijuočiau varžovams. „Serviti“ ilgą laiką pirmavo reguliariajame sezone ir tik jo pabaigoje prarado lyderių poziciją. Jiems padės ir savi žiūrovai, nes Pelvą nuo Viljandžio skiria nedidelis atstumas, tai turėtų susirinkti jų palaikymo būrys. O toje salėje sirgaliai labai gerai girdimi ir tai duoda spaudimą varžovams. Bet viską lems vienos rungtynės ir jeigu duosim kovą bei išlaikysim įtampą iki paskutinių sekundžių, nugalėtoją nuspėti tikrai sunku. Į Estiją atvykome stipriausios sudėties ir komanda labai kovingai nusiteikusi. Jau vien patekimas į finalinį ketvertą yra geras rezultatas, tačiau apetitas kyla bevalgant ir norisi laimėti medalius. O jeigu pavyks laimėti pusfinalyje, tai tada tikslas bus tik vienas – auksas“, – sakė praėjusį sezoną BHL sidabro medalius laimėjusios „Šviesos“ treneris Raimondas Maldžius.

Šeštadienį 15.00 val. vyks pirmasis pusfinalis tarp „Dragūno“ ir „Viljandi“, antrasis pusfinalis tarp „Šviesos“ ir „Serviti“ prasidės 17.30 val. Finalas ir kova dėl bronzos medalių vyks sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių