Bėgikės E. Balčiūnaitė ir N. Piliušina – universiados pusfinalyje

  • Teksto dydis:

Planetos studentų universiadoje Pietų Korėjoje įsibėgėja lengvosios atletikos turnyras, kuriame startuos devyniolika Lietuvos sportininkų.

Trečiadienį bėgikės Eglė Balčiūnaitė ir Natalija Piliušina sėkmingai pasirodė moterų 800 m atrankos bėgimuose bei su dešimtaisiais rezultatais pateko į šios rungties pusfinalį.

E. Balčiūnaitė tapo pirmojo kvalifikacinio bėgimo (2 min. 05,12 sek.) nugalėtoja, o N. Piliušina (2:05,12) antrajame kvalifikaciniame bėgime finišavo trečia.

Moterų (28 dalyvės) atrankoje 800 m greičiausiai nubėgo Angela Petty (2:03,85) iš Naujosios Zelandijos, Kipro bėgikė Natalia Evangelidou (2:04,18) ir vokietė Fabienne Kohlmann (2:04,34).

31 sprinteris trečiadienį varžėsi dėl 18 vietų pusfinalyje antrajame vyrų 100 m bėgimo rate. Rytinėje varžybų dalyje pagerinęs geriausią Lietuvos sezono rezultatą (10,43 sek.) ir ketvirtajame atrankos bėgime finišavęs ketvirtas, šįkart Rytis Sakalauskas (10,64 sek.) savo bėgime buvo septintas, bendrojoje įskaitoje jo rezultatas buvo devynioliktas ir į pusfinalį lietuvis nepateko.

100 m antrajame rate greičiausiai nubėgo Pietų Afrikos Respublikos bėgikas Akani Simbine'as (10,26 sek.), amerikietis Ronaldas Bakeris (10,35 sek.) ir korėjietis Kukyoung Kimas (10,36 sek.).

Trečiadienį universiados lengvosios atletikos turnyre Šarūnas Banevičius varžosi tarp aštuoniolikos vyrų rutulio stūmimo finalo dalyvių, o Raivydas Stanys dalyvauja šuolių į aukštį kvalifikacinėse varžybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių