Pereiti į pagrindinį turinį

A. Bižokas: iššūkiai dar nenuvargino

2015-06-02 16:20

Arūnas Bižokas ir šokių partnere Jekaterina Demidova per pastaruosius šešerius metus laimėjo visas varžybas, kuriose dalyvavo, tačiau tvirtina, kad azartas – būti geriausiems pasaulyje – nė kiek nenuslopo.

Arūnas Bižokas ir šokių partnere Jekaterina Demidova per pastaruosius šešerius metus laimėjo visas varžybas, kuriose dalyvavo, tačiau tvirtina, kad azartas – būti geriausiems pasaulyje – nė kiek nenuslopo.

Profesionalų sportinių šokių čempionatuose JAV atstovaujantys A.Bižokas ir J.Demidova vakar Blekpule (Anglija) gynė šiame mieste nuo 1920-ųjų rengiamo prestižinio konkurso nugalėtojų titulą, o rytoj savo meistriškumą demonstruos Lietuvos žiūrovams – dalyvaus tradiciniame Vilniaus šokių festivalyje.

"Užsibuvome Europoje", – juokavo A.Bižokas, dalydamasis su "Kauno diena" mintimis apie karjerą ir ateities planus.

– Arūnai, į Blekpulą išvykote iškart po "Gintarinės poros" konkurso. Ar Kaunas jūsų veiklos kalendoriuje išliks ir kitais metais?

– Tikiuosi, kad dar sugrįšime į "Gintarinę porą". Man ir Katiušai labai patiko šokti naujoje "Žalgirio" arenoje, atmosfera buvo ypatinga. Mus šiltai sutinka ir JAV ar Japonijoje, Anglijoje ar Singapūre, tačiau jaukiausiai jaučiamės ten, kur pradėjome mokytis abėcėlės – tėvynėje. Todėl ir temą savo paskaitai, numatytai Vilniaus šokių festivalio programoje, pasirinkau būtent apie tai – kaip pradinės žinios ir įgūdžiai ateityje lemia sėkmę.

– O kasdienis darbas?

– Katiuša mėgsta sakyti, o aš jai pritariu, kad sėkmę ir aukštus rezultatus pirmiausia lemia ne treniruočių krūviai, bet tai, ar liedamas prakaitą per pratybas jauti malonumą, kokių emocijų kelia įprastos užduotys.

– Blekpulo festivalio profesionalų standartinių šokių varžybas jūs jau laimėjote keturis kartus iš eilės, pasaulio čempionais tapote šešis kartus. Kas jus motyvuoja toliau įrodinėti tai, ką jau esate įrodę?

– Azartas. Juk kiekvienos varžybos – vis naujas iššūkis, nes konkurentai tobulėja. Stengiamės neatsilikti ir mes, nes pergalės nedalijamos už ankstesnius pasiekimus. Tai, ką sugebi, kad tikrai esi vertas iškovotų titulų, reikia įrodyti čia ir dabar, ant parketo. Šokame ir šoksime, kol leis amžius ir sveikata. Be to, mums patinka šokti.

– Kurie jūsų varžovai – perspektyviausi?

– Pastaraisiais metais dažniausiai su mumis į prizininkų trejetą patenka kita JAV pora Victoras Fungas ir Anastasija Muravjova bei Anglijai atstovaujantys Andrea Ghigiarelli ir Sara Andracchio. Susikūrė dvi naujos įdomios poros: Vokietijoje – Domenas Krapezas ir Nataša Karabej, Italijoje – Valerio Colantoni ir Monica Nigro. Progresuoja kinai Chao Yangas ir Yiling Tan, dar yra keli duetai iš Rusijos. Konkurencija – stipri, varžovų potencialas – labai aukštas.

– Kur šoksite rengdamiesi pasaulio čempionatui, kuris šiemet numatytas rugsėjį JAV?

– Tradiciškai daug keliausime. Neabejoju, kad daug laiko praleisime Azijoje – Japonijoje, Kinijoje, Taivane. Ir po JAV paskraidysime. Su Katiuša juokaujame: kelionė iš Niujorko į Londoną užtrunka beveik tiek pat, kaip iš Niujorko į Los Andželą... Tačiau visa veikla, susijusi su šokiais, mums prie širdies, todėl skubame ten, kur mūsų laukia.
Lyderiai: A.Bižokas ir J.Demidova jau šešeri metai nenugalimi visose profesionalų standartinių šokių varžybose.


Komentaras
Jūratė Norvaišienė
Lietuvos nusipelniusi trenerė

Per "Gintarinės poros" konkurso parodomąją programą A.Bižokas ir J.Demidova pademonstravo aukščiausią meistriškumą.

Manau, kad mūsų sportinių šokių specialistai atkreipė dėmesį ir į specifinius dalykus, pavyzdžiui, stovėseną. Tai, kaip šoko Arūnas – klasika, nors pastaruoju metu daug kas vaikosi jokia logika nepagrįstos mados suktis ant parketo pabrėžtinai atsilošus.

Be to, A.Bižoko ir J.Demidovos šokiai – ne sportinės programos pristatymas, o meno kompozicijos. Girdėjau, kad kai kas pasigedo išraiškingesnių judesių, greičio, energijos. Tačiau Arūno ir Jekaterinos prioritetas – ne mėgautis technika, bet atskleisti šokio ir muzikos charakterį. Todėl jie ir yra šešiskart pasaulio čempionai.

Trofėjai

2014 m. A.Bižokas ir J.Demidova laimėjo:
sausio mėnesį – atvirą Didžiosios Britanijos čempionatą "Bournemouth Professional Ballroom", tarptautines varžybas Anglijoje "BDF Star Ball", vasarį – tarptautines varžybes Taivane "Asian Tour Taipei Open", Japonijoje "Asian Tour Japan Open" ir Kinijoje "Asian Tour China Open", kovą – tarptautines varžybos Kinijoje "Asian Tour Macau Open" ir Pietų Korėjoje "Asian Tour Korean Open", gegužę – standartinių šokių varžybas tarptautiniame Blekpulo festivalyje, birželį – 35-as tarptautines varžybas Japonijoje "International Dancing", liepą – tarptautines varžybas JAV "Manhattan Dance", rugpjūtį – tarptautines varžybas JAV "Embassy Ball Dance", rugsėjį – tarptautines varžybas Anglijoje "IDTA Midlands" ir Japonijoje "Asia Pacific & Galaxy Masters Dance" bei JAV čempionatą, spalį – tarptautines varžybas Brentvude (Anglija), lapkritį – Pasaulio šokių tarybos (WDC) pasaulio čempionatą Anglijoje ir tarptautines varžybas Kinijoje "Parinama Shanghai Open".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų