Boksininką egzaminavo pasaulio čempionas

Lietuvos bokso rinktinė Europos pirmenybėse jau patyrė nuostolių

Lietuvos bokso rinktinė Europos pirmenybėse jau patyrė nuostolių

Pirmoji dvikova - su pasaulio čempionu bei planetos taurės laimėtoju.

Tokią nedėkingą 36-ųjų Europos bokso pirmenybių pradžią Lietuvos rinktinei ir kauniečiui Donatui Bondorovui lėmė vakar Bulgarijos mieste Plovdive prasidėjusių pajėgiausių Senojo kontinento odinės pirštinės meistrų varžybų burtai.

Kitiems mūsų šalies boksininkams teko neblogai pažįstami arba mažiau grėsmingi priešininkai.

Rusas buvo pranašesnis

D.Bondorovas (svorio kategorija iki 75 kg) išmėgino jėgas su vienu Rusijos rinktinės lyderiu Matvejumi Korobovu. Kauno boksininkui dvikova susiklostė labai nesėkmingai - esant aiškiai tituluoto ruso persvarai, ringo teisėjas jau antrajame raunde nutraukė susitikimą.

Vakar vakare vilnietis Janas Romanovskis (iki 64 kg) grūmėsi su lenku Marjušu Koperskiu, o kaunietis Vitalijus Subačius (iki 91 kg) - su gruzinu Beka Lobžanidze.

Kitose kvalifikacinėse kovose šiandien panevėžietis Marius Vyšniauskas (iki 48 kg) varžysis su Velso atstovu Mohamedu Nasiru, o kauniečiai Daugirdas Šemiotas (iki 81 kg) ir Vitas Paliulis (daugiau nei 91 kg) - atitinkamai su moldavais Jevgenijumi Černovolu ir Denisu Ursu. Poryt Kauno boksininkas Marius Narkevičius (iki 60 kg) kausis su lenku Kšyštofu Šotu.

“Labiausiai nepasisekė Donatui, tačiau toks yra sportas. M.Narkevičius ir J.Romanovskis turėtų būti gerai išstudijavę savo varžovų iš Lenkijos privalumus bei trūkumus, nes su jais treniravosi toje pačioje treniruočių stovykloje, dalyvavo sparinguose. Lenkai - pajėgūs konkurentai, todėl svarbu, kaip mūsų treneriai ir patys boksininkai pasirengs dvikovoms su jais”, - svarstė Lietuvos bokso federacijos (LBF) generalinis sekretorius Vytautas Sinkevičius.

Tikisi sėkmės

“Kovosiu dėl prizinės vietos. Tai - mano pagrindinis tikslas, bet būsiu patenkintas patekęs ir į penketuką.

Pirmasis susitikimas bus labai svarbus. Jei jį laimėsiu, neabejoju, kad toliau viskas klostysis sklandžiau. Tokiais atvejais net fizinį nuovargį lengviau įveikiu”, - teigė pernai Mianjane (Kinija) įvykusiame pasaulio čempionate 5-8 vietas su varžovais pasidalijęs D.Šemiotas.

Įveikęs Moldovos boksininką, kaunietis turnyro aštuntfinalyje kovotų su rumunu Konstantinu Beženaru.

Lietuvos rinktinės trenerio Viliaus Buikos nuomone, siurprizu konkurentams gali tapti sunkiasvoris V.Paliulis.

“Vitas, neseniai grįžęs iš JAV, senokai nesiboksavo Europos ringuose. Priešininkams prireiks laiko sukaupti informaciją apie mūsiškio galimybes”, - teigė patyręs specialistas.

Jei V.Paliuliui pavyktų nugalėti moldavą D.Ursą, kitame etape jam tektų susitikti su Šveicarijai atstovaujančiu serbu Nikola Vujasinovičiumi arba vengru Šaba Kurtuču.

Fejerverkas - antikinėje arenoje

Europos čempionato atidarymo iškilmės buvo surengtos Plovdivo senamiestyje, antikiniame stadione. Varžybų vėliavą pakėlė bulgarų bokso legendos - olimpiniai čempionai Ivailas Marinovas ir Petaras Lesovas. Ceremoniją vainikavo fejerverkas.

Stipriausi Senojo kontinento boksininkai Bulgarijoje susirinko antrą kartą. 1983-iaisiais Varnoje surengtose 25-osiose pirmenybėse dalyvavo 149 sportininkai iš 19 šalių. Dabar į Plovdivą atvyko 252 atletai iš 42 valstybių.

Varžybų organizatorių teigimu, kovas transliuos 17 televizijos kompanijų, tarp jų - ir britų BBC, prancūzų “Canal+”, rusų “NTV plius”. Beje, turnyro išvakarėse transliuotojai sukėlė triukšmą ir pareiškė boikotuosią čempionatą, kai papildomo mokesčio iš jų pareikalavo AMDM kompanija, su kuria Europos bokso mėgėjų asociacija (EABA) esą yra pasirašiusi sutartį.

EABA vadovams po derybų pavyko pasiekti paliaubas, tačiau, atrodo, kontraktas su AMDM nebus pratęstas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių