Bostono maratoną laimėjo čempiono titulą gynęs Kenijos bėgikas

Bostono maratoną pirmadienį laimėjo čempiono titulą gynęs Evansas Chebetas (Evansas Čebetas), o olimpinio čempiono Eliudo Kipchoge (Eliudo Kipčogės) siekis papildyti savo maratonų titulų kolekciją baigėsi nusivylimu.

Esant drėgnoms ir vėjuotoms sąlygoms, 2022 metų čempionas iš Kenijos E. Chebetas iš pradžių neskubėjo, bet paskutiniuose etapuose išsiveržė į priekį ir tapo pirmuoju žmogumi, kuriam pavyko apginti titulą po to, kai 2006–2008 metais tris karus iš eilės triumfavo jo tautietis Robertas Kipkoechas Cheruiyotas (Robertas Kipkoečas Čeruijotas).

E. Chebetas finišavo per 2 val. 5 min. 54 sek., antras finišavo Tanzanijos atstovas Gabrielis Geay (Gabrielis Gijajus) (2:06:04), o trečias – Kenijos atstovas Bensonas Kipruto (Bensonas Kiprutas) (2:06:04).

Tuo metu moterų lenktynėse puikią pergalę iškovojo Kenijos bėgikė Hellen Obiri (Helen Obiri), laimėjusi įspūdingą finalinę dvikovą su Amane Beriso ir pelniusi nugalėtojos titulą vos antrosiose savo lenktynėse šioje distancijoje.

H. Obiri, dukart pasaulio 5000 m bėgimo čempionė, finišavo per 2 val. 21 min. 38 sek. ir paskutiniame etape pralenkė A. Beriso, bėgikę iš Etiopijos.

A. Beriso užėmė antrąją vietą (2:21:50), o trečia liko izraelietė Lonah Salpeter (Lona Salpeter) (2:21:57).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių