Pereiti į pagrindinį turinį

Burtažodžiai stadione negalioja

2009-03-28 09:00

Nepamiršo, bet kartojo tyliai – taip apie magiškąją JAV prezidento Baracko Obamos frazę "Yes we can" prieš mačą su lietuviais sakė Prancūzijos futbolo rinktinės strategas Raymondas Domenechas.

Įkvepiantis filmukas

"Jūs turite galvoje tą agitacinį filmuką? Taip, pono Obamos frazę aš gerai prisimenu, bet dabar ją kartoju mintyse, nes stadione su žaidėjais pirmiausiai kalbamės apie futbolą ir artimiausias rungtynes", – interviu dienraščiui "Le Parisien" teigė R.Domenechas.

Prancūzijos futbolo federacija (PFF) yra išleidusi videoklipą, kuriame šios organizacijos prezidentas Jeanas-Pierre'as Escalettes'as su futbolo aistruoliais choru kartoja "Yes we can" ("Taip mes galime"), o treneris ją verčia į prancūzų kalbą.

Vaizdelis skirtas įkvėpti nacionalinę rinktinę, siekiančią kelialapio į 2010 m. pasaulio čempionato finalo turnyrą.

Įtampa tolygi palaimai

Bet koks burtažodis gali nueiti šuniui ant uodegos, jei, pasak paties R.Domenecho, nepavyks du kartus įveikti Lietuvos futbolininkų.

"Jaučiame įtampą, tačiau tai – ne pirmas kartas. Nuo karjeros rinktinėje pradžios gyvenu lydimas nerimo. Aš rūpesčius vadinu palaima, nes jie prieš rimtus išbandymus gerai sutelkia kolektyvą ir įpareigoja kiekvieną jo narį", – pokalbyje su "L'Equipe" reporteriu kalbėjo R.Domenechas.

Ponui Raymondui akistata su lietuviais svarbi ir kitu aspektu – kluptelėjimas jam gali kainuoti vyriausiojo trenerio kėdę, kurioje jis pageidauja sėdėti iki 2014-ųjų.

"Niekada nepamiršiu 2006-ųjų pasaulio čempionato finalo. Labai noriu ištrinti iš atminties tas rungtynes, tačiau yra tik dvi galimybės tai padaryti – laimėti 2010-ųjų arba 2014-ųjų planetos pirmenybių finalus", – televizijos kanalui "France24" tvirtino R.Domenechas.

Nerimas dėl gynybos

PFF prezidentas J.-P.Escalettes'as po nacionalinės ekipos fiasko 2008-ųjų Europos čempionate treneriui iškėlė tris sąlygas: pakeisti rinktinės žaidimo stilių, sutvarkyti jos organizacinius reikalus ir tapti labiau draugišku bei dažniau ir nuoširdžiau bendrauti su žaidėjais, kolegomis.

"Nuo tos dienos pono Raymondo vadovaujama komanda pasaulio reitinge iš 4-osios vietos nukrito į 12-ąją ir laimėjo vos vienerias svarbias rungtynes – prieš Serbiją. Antroji pergalė draugiškame mače prieš Tunisą neišsklaido debesų, kuriuos sukaupė pralaimėjimai švedams, austrams bei argentiniečiams ir stebuklingos lygiosios su rumunais.

Kaip seksis su lietuviais, jau įrodžiusiais, kad jie moka ne vien gintis? Šis klausimas neduoda ramybės ir todėl, kad "Les Bleus" gretose nebus gynybos ramsčių Erico Abidalio, Julieno Escude'o ir Jeano-Alaino Bumsongo bei saugų patriarcho Patricko Vieiros, o į starto sudėtį pretenduojantys Bacary Sagna, Jeremy's Toulalanas ir Yoannas Gourcuffas atrodo išsekę, Franckas Ribery – gerai aptalžytas Vokietijoje", – svarstė "L'Equipe".

Sumaištis puolimo pajėgose

Po trijų dienų treniruočių savo įprastoje bazėje netoli Paryžiaus – "Le Centre Technique National Fernand Sastre a Clairefontaine" – R.Domenechas pareiškė, kad komandai "trūksta pusantro puolėjo".

Vietoje traumuoto Nicola Anelka pakviestas Guillaume'as Hoarau nėra toks universalus, kaip jo vyresnysis kolega, o Andre-Pierre'as Gignacas – ne geriausios sportinės formos.

Įpusėjus pratybų savaitei, traumą patyrė puolėjas Jimmy's Briandas.

Yra patyręs Thierry's Henry ir Karimas Benzema, bet treneris AFP agentūrai tvirtino: "Puolimo pajėgų gali neužtekti, jeigu jie (lietuviai – red. past.) gerai organizuos gynybą. O tai ši komanda sugeba."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų