Bušido meistras kuria azartiškus iššūkius

Ką daryti, jei norisi pasigalynėti su biuro kolega ar pamokyti jus kritikuojantį viršininką? Dėl to visai nebūtina stoti į ringą ar juo labiau kibti į atlapus gatvėje. Buvęs žinomas kovotojas Jordanas Poškaitis sugalvojo naujų iššūkių, kurie jau spėjo tapti įdomiomis sportinėmis varžybomis.

Sumanė naują pramogą

„Kovotojo iššūkis“ ir „Kovotojo kelias“ – taip pavadintų varžybų seriją ėmėsi organizuoti Rytų kovos menų klubo „Naglis“ vadovas ir treneris Jordanas Poškaitis.

Smalsus kaunietis yra išbandęs ne vieną sporto šaką, o save atrado Rytų kovos menuose. Tačiau ir čia jam knietėjo išmėginti jėgas įvairiose rungtyse. Atletas tapo karatė šidokan Europos čempionu, dziudo ir sambo tarptautinių turnyrų nugalėtoju, o prieš du dešimtmečius jo pavardė garsiai skambėjo bušido ringe. Per savo ilgametę sportinę karjerą jis dalyvavo daugiau kaip 500 kovų.

Sukaupta patirtis specialistui leidžia pritaikyti žinias įvairiose srityse. Jis individualiai treniruoja norinčius giliau pažinti kovos menų paslaptis. Be to, kaip lektorius ir instruktorius veda psichologijos, pardavimo, kitus seminarus ir paskaitas.

Pastaruoju metu ėmė populiarėti dar viena J. Poškaičio idėja. Jis su bendraminčiais organizuoja varžybas „Fighters Challenge“.

„Tai labiau sportinė pramoga, prieinama plačiai publikai. Netgi labiau ne profesionaliems kovotojams, o eiliniam žmogui, norinčiam pasitikrinti jėgas, bet nebūtinai įvaldžiusiam kovos menų techniką. Smagiai ir paprastai galima išmėginti jėgas bet kur: sporto klube, įmonėje, bare ar netgi gamtoje“, – pasakojo pašnekovas.

Smagiai ir paprastai galima išmėginti jėgas bet kur: sporto klube, įmonėje, bare ar gamtoje.

 

Prieinamas ir mėgėjams

„Kovotojų iššūkio“ rungčiai reikalinga tik bokso kriaušė ir specialus matuoklis, nustatantis smūgio stiprumą, dažnumą, kitus aspektus ir iš to išvedantis tam tikrą objektyvų koeficientą. Tokį JAV gaminamą matuoklį naudoja elitinės mišrių kovos menų organizacijos UFC atletai.

Kuo jis skiriasi nuo atrakcionų parkuose ar kai kuriuose baruose sumontuoto vienkartinio smūgio matuoklio? Šis įrenginys gerokai universalesnis. Pavyzdžiui, jei ringe vienas kitam iššūkį mestų sunkiasvoris augalotas vyras ir kur kas liesesnis, gerokai žemesnio ūgio jaunuolis, nugalėtojas turbūt būtų aiškus iš anksto.

„Iššūkio“ rungtyje koks nors milžinas per jam suteiktą laiką (tarkime, 20 sek.) gali spėti suduoti į bokso kriaušę vos kelis galingus smūgius. Smulkesnio sudėjimo konkurentas per tą pačią atkarpą surinks 20 smūgių. Tokiu atveju bendras išmuštų kilogramų skaičius galėtų pasvirti pastarojo naudai. Tai apskaičiuoja koeficientas.

Patirtys: pasak J. Poškaičio (dešinėje), „Kovotojų iššūkio“ rungtys – azartiškos, vėliau dalyviai dar ne kartą renkasi šias varžybas.

Be to, varžybų dalyviai turi ir papildomų užduočių – minutę kiloti girą, tiek pat laiko šokinėti per virvutę. Rungčių sudėtingumą organizatoriai parenka atsižvelgdami į dalyvių fizinę būklę. Tarkime, vaikams ar moterims užduotys gali būti lengvesnės.

„Gal klausantis atrodytų, kad rungtys yra pernelyg nuobodžios ar per sunkios, bet jas išmėginusius žmones apima toks azartas, kad iškart po varžybų jau užsirašo į kitas, žada atsirevanšuoti savo draugams ar kolegoms, – šypsojosi J. Poškaitis. – Būna situacijų, kai nieko bendro su kovos menais neturintis entuziastas surenka aukštesnį koeficientą nei tikras sportininkas. Kartais tokia sėkmė paskatina pradėti lankyti kovos menų treniruotes.“

Moko pasitikėti savimi

Norinčius išmėginti nuotaikingą varžybų „Fighters Challenge“ rungtį pašnekovas kviečia apsilankyti to paties pavadinimo tinklalapyje arba Rytų kovos menų klubo „Naglis“ svetainėje.

Čia, kaip ir kovos menų klubo „Dainralfas“ socialinių tinklų profilyje, galima registruotis ir į kitą įdomų turnyrą „Fighters Road“.

„Kovotojo kelio“ varžybų išskirtinumas tas, kad kiekvienam norinčiam suteikiama galimybė tiesiogiai susipažinti ir įvaldyti įvairių kovos menų rūšis – nuo dziudo imtynių ir karatė iki bokso ar graplingo. Susidomėję entuziastai gali išsikelti tikslą pirmą kartą gyvenime susikauti, pavyzdžiui, tikrame bokso ringe. Varžybų organizatoriai jiems suteikia laiko pasirengti. Per tą mėnesį naujokui parenkamas meistriškumo lygį ir svorio kategoriją atitinkantis varžovas, taip pat suteikiama galimybė išmokti pasirinktos sporto šakos pagrindų minėtų klubų treniruotėse. Atėjus sutartam terminui, naujasis kovotojas žengia į ringą ir į savo CV įsirašo pirmąją gyvenimo kovą.

„Tokių turnyrų surengėme jau daugiau nei dešimt ir matome, kad ši idėja pasiteisino. Iš pradžių žmogus susipažįsta su viena kovos menų atmaina, paskui užsidega noru pramokti ir kitos. Svarbiausia, kad taip ne tik išmokome kovos menų pagrindų, bet ir suteikiame žmonėms psichologinio pasitikėjimo savimi. Tai praverčia ne tik ant tatamio, bet ir gyvenime“, – sakė J. Poškaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių