Pereiti į pagrindinį turinį

Būti R. Meilutyte arba režimas, kurį ištvertų retas

2013-12-27 21:13
SportIN
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

"Atsikeliu 4:50. Papusryčiauju ir susidedu daiktus, reikalingus mokyklai ir treniruotei. Beveik kiekvieną rytą plaukioti pradedu 5:30. Treniruotė užtrunka 2 valandas ir 15 minučių. 8:30 būnu mokykloje. Pamokos baigiasi 14:30. Tuomet grįžtu į baseiną. Vakarinė treniruotė baigiasi tarp šešių ir septynių. Tada pamokų ruošimas, vakarienė ir miegas. Kitą rytą vėl viskas iš naujo“.

Štai taip atrodo kasdienis Rūtos Meilutytės gyvenimas, apie kurį olimpinė ir pasaulio čempionė papasakojo „The Independent“ žurnalistui.

„Gali sau galvoti, ‘Oh, esu olimpinė čempionė‘... Bet tu vis tiek turi stengtis mokykloje, daryti namų darbus. Man tai svarbu“, – sakė R.Meilutytė.

„Programa, pagal kurią ji dirba, yra išties varginanti, – pasakojo treneris Jonathanas Ruddas. – Nuolatiniai sunkumai ir įtampa bet kurį kitą psichologiškai galiausiai sugniuždytų, nes lengvo kelio čia nėra. Baseine yra labai daug sunkių jardų. Tai monotoniškas darbas, juolab, kad daug darbo reikia atlikti ir treniruoklių salėje. Ji privalo būti nepaprastai disciplinuota, laikydamasi dietos, miego ir socialinio gyvenimo režimų. Tai sunku. Tai labai sunku. Bet kai stovi ant podiumo su aukso medaliu ant kaklo, ji supranta, kodėl visa tai daro“.

„Žmonės kalbėjo, kad tai buvo atsitiktinumas, vienadienė sėkmė, bet aš visuomet žinojau, kad yra priešingai. Žinojau, kokio tai kalibro asmenybė. Ji turi viską, ko reikia – darbo etiką, charakterį, savidiscipliną, drąsą aukotis. Dauguma vaikų nenori nuplaukti to papildomo jardo, bet tik ne ji“.

„Ji yra greičiausiai krūtine plaukianti moteris per visą istoriją. Tai gera pradžia. Kokia gera ji gali būti? Gali būti dar greitesnė. Visuomet gali būti dar geresnis. Juk aš dirbu ne su robotu, o su žmogumi, kuris niekuomet nėra tobulas. Nemanau, Rūta nustojo tobulėti ir nemanau, kad jau pamatėme ją geriausią, kokia gali būti“, – kalbėjo J.Ruddas.

„The Independent“ dar kartą britams papasakojo R.Meilutytės šeimos ir išvykimo iš Lietuvos istoriją, primindamas, kad „ji nėra mūsų“. Ir, žinoma, užsiminė apie neįtikėtiną plaukikės populiarumą gimtojoje šalyje.

Kaip teigė J.Ruddas: „Lietuvių susidomėjimas Rūta yra absurdiškas. Jai tereikia pakeisti kojinių spalvą, kad atsidurtų antraštėse“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų