„Catalunya“ trasa sulaukė Lietuvos lenktynininkų

Barselonoje, "Catalunya" trasoje, prasidėjo ištvermės lenktynių "European Le Mans Series" (ELMS) ir "Ligier" sezonas. Jėgas išmėgino ir Lietuvos automobilių sporto atstovai.

Komandoje – su italais

ELMS keturių valandų varžybose startavo Julius Adomavičius. Lietuvis kartu su italais Allesandro Bracalente ir Mattia Pasini atstovauja Lenkijos komandai "Inter Europol Competition".

Ji bendroje įskaitoje užėmė 22 vietą, o savo klasėje (LMP3) – aštuntąją.

Kita "Inter Europol Competition" sudėtis (vokietis Martinas Hippe, belgas Ugo de Wilde ir prancūzas Julienas Falchero) tarp LMP3 ekipų – trečioje pozicijoje.

Tarp dalyvių – R.Kubica

Sėkmingiausiai pasirodė WRT (Vokietija) ekipa (LMP2 klasė), kurios sudėtyje – žinomas Lenkijos lenktynininkas Robertas Kubica, per savo karjerą dalyvavęs ir "Formulės-1", ir pasaulio ralio čempionatuose.

Antrą ir trečią vietas užėmė taip pat LMP2 klasės ekipažai – "Panis Racing" (Prancūzija) ir "United Autosports" (Didžioji Britanija).

LMP2 klasės dalyviai lenktyniauja prototipais "Oreca 07-Gibson", J.Adomavičiaus komanda – "Ligier JS P320-Nissan M".

Kiti ELMS etapai numatyti gegužės 16-ąją Austrijoje, birželio 6-ąją Prancūzijoje, liepos 11-ąją Italijoje, rugsėjo 19-ąją Belgijoje ir spalio 24-ąją Portugalijoje.

Gegužės 9-ąją "Catalunya" trasoje vyks "Formulės-1" pasaulio čempionato 4-o etapo lenktynės.

Bendražygiai: E.Gutaravičius ir P.Jankavičius vairavo "Ligier JS2 R". "Arctic Energy" nuotr.

Lyderiai – prancūzai

"Ligier" dviejų valandų lenktynėse Egidijaus Gutaravičiaus ir Povilo Jankavičiaus atstovaujama "Arctic Energy" komanda pirmą 1 val. važiavimą baigė 5-oje vietoje, antrąjį (taip pat 1 val.) – 7-oje ir, surinkusi 16 taškų, tarp septynių ekipų yra šešta.

"Arctic Energy" skelbia savo atstovybes turinti Maskvoje, Monake ir Vilniuje.

E.Gutaravičius ir P.Jankavičius, kaip ir varžovai, važiavo identiškais prancūzų gamintojo "Ligier JS2 R" automobiliais (juose – "Ford" 3,7 l darbo tūrio 330 AG V6 varikliai).

Lydere tapo "M Racing" komanda (Prancūzija, 50 taškų). Autsaideriai – "Orhes" (Prancūzija) lenktynininkai (14 tšk.).

Kitus "Ligier" varžybų etapus planuojama surengti tose pačiose trasose, kaip ir ELMS lenktynes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių