Pereiti į pagrindinį turinį

Čempionų lygos finale - „Manchester United“ ir „Barcelona“

2009-05-07 12:10
Čempionų lygos finale - „Manchester United“ ir „Barcelona“
Čempionų lygos finale - „Manchester United“ ir „Barcelona“ / uefa.com nuotr. Laimingasis: A.Iniesta išplėšė pergalę ir kelialapį į Čempionų lygos finalą Ispanijos komandai.

Europos futbolo klubų Čempionų lygos finale gegužės 27-ąją Romoje (Italija) susitiks „Manchester United“ (Anglija) ir „Barcelona“ (Ispanija).

Pirmajame pusfinalyje Mančesterio ekipa 1:0 ir 3:1 eliminavo kitą britų klubą - Londono „Arsenal“, o „Barcelona“ 0:0 ir 1:1 - trečiąją anglų komandą Londono „Chelsea“.

Būtent įmuštas įvartis Londone lėmė „Barcelona“ vienuolikei kelialapį į Čempionų lygos finalą. Per teisėjo pridėtą laiką pasižymėjo Andresas Iniesta.

 „Žinoma, klysta žaidėjai, treneriai, teisėjai. Tai yra žaidimas. Tačiau kai teisėjo švilpukas tyli dviem ar keturiais panašiais atvejais, tuomet turiu pripažinti, kad tai blogiausias teisėjavimas, kokį esu matęs. Bendras įspūdis - lyg būtume apvogti, neteisingai nubausti“, - Norvegijos arbitru Tomu Henningu Evrebe piktinosi „Chelsea“ strategas Guusas Hiddinkas.

Pirmajame kėlinyje Londono komanda ir jos gerbėjai sujudo it širšės, kai T.H.Evrebe po pražangos prieš Florentą Maloudą neskyrė į „Barcelona“ vartus 11 m baudinio, o antrajame - už Yaya Toure pražangą prieš Nicolas Anelka ir už Gerardo Pique žaidimą ranka baudos aikštelėje.

Čempionų lygos finale „Manchester United“ žais antrus metus iš eilės bei ketvirtą kartą klubo istorijoje. Iki šios visi trys finalai - 1968, 1999 ir 2008 m. - Mančesterio klubui buvo sėkmingi.

„Barcelona“ ekipai tai bus šeštasis finalas, ispanai triumfavo 1992 ir 2006 m.

Rungtynių statistika

„Chelsea“ - „Barcelona“ 1:1 (1:0). 37857 žiūrovai. Įvarčiai: M.Essienas (9 min.)/A.Iniesta (90+3 min.). Smūgiai į vartus - 12:14, smūgiai į vartų plotą - 4:1, kampiniai - 6:6, nuošalės - 5:0. Pirmosios rungtynės - 0:0.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų