Pereiti į pagrindinį turinį

Čiuožėjai į prizines vietas Europos čempionate netaikys

2010-01-20 09:00
Čiuožėjai į prizines vietas Europos čempionate netaikys
Čiuožėjai į prizines vietas Europos čempionate netaikys / AFP nuotr. S.Ambrulevičius šiemet gali atliekti daugiau sudėtingų šuolių.

Taline prasidėjusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate iš lietuvių Beatričės Rožinskaitės ir Sauliaus Ambrulevičiaus tikimasi geresnių asmeninių rezultatų.

Pora jaučiasi prislėgta

Pernai kontinento pirmenybėse Helsinkyje B.Rožinskaitė užėmė 36-ąją vietą, S.Ambrulevičius – 37-ąją.

"Jei Beatričė ir Saulius šiemet pakils bent po vieną laiptelį, bus gerai, o jei priartės prie trisdešimtukų – šaunu", – sakė dienraščiui Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė.

Čempionate nedalyvauja Lietuvos rinktinės lyderiai, didžiausia mūsų šalies viltis – šokių ant ledo pora Katherine Copely ir Deividas Stagniūnas, nes čiuožėja gydosi kojos traumą. 2009-aisiais šis duetas Europos čempionate buvo dešimtas.

"Manau, kad Katherine ir Deividas šį kartą būtų keliomis pozicijomis aukščiau. Deja, sportininkai – prislėgti: užsitrenkė durys į Vankuverio olimpiadą, prie psichologinės krizės prisidėjo ir trauma. O šis sezonas jiems galėjo būti sėkmingiausias per visą karjerą", – kalbėjo L.Vanagienė.

Programos – sudėtingesnės

B.Rožinskaitė ir S.Ambrulevičius – Kauno žiemos sporto mokyklos "Baltų ainiai" trenerių Loretos Vitkauskienės ir Eglės Kliučakienės auklėtiniai.

"Abu daug dirba, stengiasi tobulėti. Šiemet jų programos – brandesnės, jose yra daugiau sudėtingų elementų. Pernai Saulius atlikdavo du skirtingus trigubus šuolius, šiemet – jau keturis. Jam buvo naudinga dalyvauti Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago šou "Aistra liepsnojantis ledas" – jaunuolis įgijo daugiau pasitikėjimo savimi, tai labai svarbu prieš oficialias varžybas", – teigė L.Vanagienė.

Europos čempionate moterų varžybų favoritės – pernai auksą iškovojusi suomė Laura Lepisto, jos tautietė Kiira Korpi, taip pat kontinento vicečempionė italė Carolina Kostner, pasaulio jaunimo čempionė rusė Aliona Leonova, šveicarė Sarah Meier.

Vyrų solistų grupės žvaigždė – olimpinis, triskart pasaulio bei penkiskart Europos čempionas rusas Jevgenijus Pliuščenka. Medalių vėl sieks ir 2009-ųjų pirmenybių nugalėtojas prancūzas Brianas Joubert'as, dukart pasaulio čempionas šveicaras Stephane'as Lambielis.

JAV pilietė persigalvojo

Trečiadienį 10 tūkst. žiūrovų talpinančioje Talino "Saku Suurhall" arenoje S.Ambrulevičius atliks trumpąją programą.

Jei lietuvis pateks tarp 24 sėkmingiausiai pasirodžiusių čiuožėjų, jis rytoj galės dalyvauti ir laisvojoje programoje.

B.Rožinskaitė startuos penktadienį. Moterys solistės laisvąją programą atliks šeštadienį.

Latvijai atstovaus solistai Girtis Jekabsonas ir Žana Pugača, Estijai – Viktoras Romanenkovas ir Jelena Glebova bei šokių ant ledo pora Caitlin Mallory ir Kristjanas Randas.

Amerikietė C.Mallory ir estas K.Randas pernai rugsėjį iškovojo kelialapį į Vankuverio olimpiadą, tačiau čiuožėja, 2009-ųjų pavasarį pateikusi prašymą gauti Estijos pilietybę, lapkričio pabaigoje netikėtai pareiškimą atsiėmė.

"Advokatai įspėjo, kad man būtų kilę rimtų problemų dėl neurologijos studijų ir stipendijos Mičigano universitete. O aš neketinu ateityje duoną užsidirbti tik sportu", – interviu dienraščiui "Postimees" paaiškino C.Mallory.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų