Pereiti į pagrindinį turinį

Čiuožėjų svajonėse – olimpiada

2008-10-25 09:00
Čiuožėjų svajonėse – olimpiada
Čiuožėjų svajonėse – olimpiada / "Reuters" nuotr. Galimybės: K.Copely ir D.Stagniūnas debiutavo prestižinėse "Skate America" varžybose.

Lietuvos šokių ant ledo pora Katherine Copely ir Deividas Stagniūnas rengiasi kovai dėl kelialapio į Vankuverio žiemos olimpines žaidynes.

Tarp varžovų – čempionai

Amerikietė ir kaunietis savo naują sezoną pradėjo JAV mieste Everete, kur vyksta 1-asis Tarptautinės čiuožimo asociacijos (ISU) "Grand Prix" serijos etapas – varžybos "Skate America".

Vakar 10 šokių ant ledo duetų atliko privalomąją programą, šiandien pademonstruos originaliąją, o rytoj – laisvąją kompozicijas.

Varžybų favoritai – pasaulio čempionai bei Europos vicečempionai prancūzai Isabelle Delobel ir Olivier Schoenfelderis, 2006-ųjų olimpiniai vicečempionai bei JAV čempionai Tanitha Belbin ir Benas Agosto.

Į prizininkų gretas taip pat veršis pasaulio jaunimo čempionai amerikiečiai Emily Samuelson ir Evanas Bates'as bei Didžiosios Britanijos čempionai Sinead ir Johnas Kerr'ai.

K.Copely ir D.Stagniūnas – "Skate America" debiutantai.

Penkioms stipriausioms poroms ISU skirs nuo 2 iki 18 tūkst. JAV dolerių premijas.

Stulbinanti pažanga

"Jaudinamės, nes tai mūsų pirmasis tarptautinis pasirodymas Jungtinėse Valstijose. Iki šiol čia tik treniravomės, o dabar stengsimės čiuožimą puikiai išmanančiai publikai bei teisėjams parodyti, ką sugebame", – varžybų išvakarėse sakė K.Copely.

Katherine ir Deividas, bendrą karjerą pradėję 2006-aisiais, dailiojo čiuožimo specialistus ypač nustebino šiemet, pasaulio čempionate užėmę 14-ąją vietą.

Palyginti su 2007-ųjų planetos pirmenybėmis, kuriose K.Copely ir D.Stagniūnas buvo 23-iojoje pozicijoje, Lietuvos atstovai atliko efektingą meistriškumo šuolį aukštyn.

Europos čempionate perspektyvus duetas liko 12-asis, o 2007-aisiais buvo 18-asis.

Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos (LDČF) prezidentė Lilija Vanagienė atkreipė dėmesį, kad taip sparčiai pažangos nedarė net penkių olimpiadų dalyviai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas.

Problema – pilietybė

Svarbiausias K.Copely ir D.Stagniūno startas bus 2009-ųjų kovą Los Andžele (JAV) vyksiantis pasaulio čempionatas, kuriame čiuožėjai dalysis kelialapius į 2010 m. Vankuverio olimpines žaidynes.

Teisę dalyvauti jose iškart įgis aštuoniolika porų, dar šešios vėliau varžysis papildomame turnyre.

"Katherine ir Deivido rezultatai pasaulio čempionate leidžia tikėtis, kad mūsiškiai taps olimpiečiais", – teigė L.Vanagienė.

Išsipildyti čiuožėjų svajonei gali sukliudyti tik formalumai, nes K.Copely olimpiadoje dalyvaus tik tuo atveju, jeigu jai bus suteikta Lietuvos pilietybė.

"Šią problemą jau pradėjome spręsti", – sakė dienraščiui L.Vanagienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų