Pereiti į pagrindinį turinį

Čiuožėjus suglumino žinios iš Lietuvos

2009-03-30 09:00
Čiuožėjus suglumino žinios iš Lietuvos
Čiuožėjus suglumino žinios iš Lietuvos / AFP nuotr. Klausimas: K.Copely ir D.Stagniūnas iškovojo kelialapį į Vankuverio žiemos olimpiadą, bet kol kas nežinoma, ar joje atstovaus Lietuvai.

Los Andžele (JAV) pasibaigusiame pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate Lietuvos pora Katherine Copely ir Deividas Stagniūnas iškovojo kelialapį į 2010 m. Vankuverio žiemos olimpines žaidynes.

Auksas – Europos čempionams

Mūsų šalies ledo šokių duetas už privalomąją programą pelnė 28,46 balo, už originaliąją – 49,79 balo, už laisvąją kompoziciją – 81,75 balo ir bendrojoje įskaitoje su 160 balų užėmė 14-ąją vietą.

Vietas kitais metais vyksiančiose žiemos žaidynėse užsitikrino pirmosios 19 porų.

Aukso medalius iškovojo 2008-ųjų Europos čempionai rusai Oksana Domnina ir Maksimas Šabalinas (206,30).

Sidabro apdovanojimus pelnė Turino žiemos olimpiados vicečempionai amerikiečiai Tanitha Belbin ir Benjaminas Agosto (205,08), aplenkę 2008-ųjų pasaulio vicečempionus kanadiečius Tessą Virtue bei Scottą Moirą (200,40).

Pilietybės tema – skaudi

"Čempionate tvyrojo tokia didelė įtampa, kad, atrodė, viskas tuoj sprogs. Taip buvo dėl atrankos į Vankuverio olimpiadą. Kaip įprasta, rezultatus lėmė daugybė niuansų, mes neturėjome savo teisėjos, tačiau gerai čiuoždama mūsų pora vis kilo aukštyn. Iš visų Igorio Špilbando auklėtinių Katherine ir Deividas originalųjį šokį atliko "švariausiai", – įspūdžiais iš pasaulio čempionato dalijosi Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos (LDČF) prezidentė Lilija Vanagienė.

Nuotaiką Lietuvos delegacijos stovykloje prieš pat originalųjį šokį sugadino žinia iš Lietuvos, kad Pilietybės komisija nerekomenduoja Lietuvos Prezidentui Valdui Adamkui suteikti mūsų šalies pilietybės amerikietei K.Copely. Nors šios komisijos sprendimas V.Adamkui nėra privalomas, L.Vanagienė matė, kaip ši žinia morališkai paveikė D.Stagniūną. Iki originaliosios programos nemalonią žinią buvo pasistengta nuslėpti nuo K.Copely.

"Nesuprantu, kodėl reikėjo šią žinią paskelbti pačiame varžybų įkarštyje, – prislėgtu balsu kalbėjo L.Vanagienė. – Labai keista lietuvių pozicija. Visame pasaulyje gausu mišrių porų. JAV suteikia savo pilietybę, tokia galinga dailiojo čiuožimo valstybė Rusija neseniai pilietybę suteikė japonei. O mes turėtume stiprią žiemos sporto porą, kuri galėtų dalyvauti olimpiadoje, bet nenorime ta galimybe pasinaudoti."

Solistų rezultatai – kuklūs

48-ąją vietą moterų varžybose užėmė kaunietė Beatričė Rožinskaitė, kuriai rytoj sukaks septyniolika metų. Lietuvos čiuožėjos trumpoji programa buvo įvertinta 28,24 balo.

Praėjusių metų pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate buvusi 53-ioji, šįkart B.Rožinskaitė aplenkė varžoves iš Indijos, Airijos, Brazilijos, Monglijos bei Serbijos.

Vyrų varžybose 49-ąją vietą tarp 50 dalyvių užėmė šešiolikmetis kaunietis Saulius Ambrulevičius. Jo trumpąją programą teisėjai įvertino 34,68 balo.

Lietuvos sportininkui, kuris pernai pasaulio čempionate buvo 45-asis, pavyko aplenkti tik filipinietį Michaelą Dimalantą (27,53).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų