D. Gudzinevičiūtės Pekine laukia atsakinga misija – teiks olimpinius medalius

  • Teksto dydis:

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė sekmadienį dalyvavo Nacionalinių olimpinių komitetų asociacijos (ANOC) Vykdančiosios tarybos posėdyje. Šios tarybos nare ji tapo, kai buvo išrinkta Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) viceprezidente.

Žiemos olimpinių žaidynių metu Pekine vykusiame posėdyje buvo pristatytos skirtingų žemynų nacionalinius olimpinius komitetus vienijančių organizacijų ataskaitos, Finansų ir audito komisijos, Rinkimų komisijos, Teisės komisijos ataskaitos.

Kalbėta apie pasiruošimą šiais metais vyksiantiems organizacijos prezidento rinkimams. Jie bus surengti spalio 17-21 dienomis Pietų Korėjos sostinėje Seule vyksiančios ANOC Generalinės asamblėjos sesijos metu.

„Į olimpines žaidynes suvažiuoja ne tik viso pasaulio sportininkai, bet ir nacionalinių olimpinių komietų atstovai. Todėl juos vienijančioms organizacijoms tai – puiki proga susitikti ir aptarti svarbius klausimus. Iškart po Vykdomosios tarybos posėdžio vyks ir EOK Vykdomojo komiteto narių susitikimas.

Žinoma, kalbėjome ir apie šiuo metu vykstančias Pekino žaidynes, buvo įdomu, išgirsti, su kokiais iššūkiais susiduria kolegos iš kitų šalių. Suorganizuoti tokį renginį pandemijos metu yra be galo sudėtinga. Tačiau galiu pasidžiaugti, kad žaidynės prasidėjo sklandžiai, o Lietuvos misijos vadovai su šiuo nelengvu darbu susitvarko puikiai“, – sakė D. Gudzinevičiūtė.

Vasario 3 dieną, prieš pat žaidynių startą, LTOK prezidentė Pekine dalyvavo Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) sesijoje, kur TOK nariai patvirtino sporto šakas, kurios bus įtrauktos į 2028 metų Los Andželo žaidynių programą.

LTOK vadovės, kaip TOK narės, Pekino žiemos žaidynėse taip pat laukia atsakinga misija – teikti olimpinius medalius žaidynių nugalėtojams. Pirmą kartą šias pareigas D. Gudzinevičiūtė atlikto vasaros olimpinėse žaidynėse Tokijuje. Tuomet tarp penkių jos apdovanotųjų buvo ir olimpinė vicečempionė, penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

„Olimpinė apdovanojimų ceremonija – įspūdingiausia akimirka sportininko karjeroje. Galimybė prisidėti prie tokio svarbaus jų gyvenimo momento – man didelė garbė. Kaskart džiaugiuosi kartu su atletais“, – sakė ji.

Pekino žiemos olimpinės žaidynės vyks vasario 4-20 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TEIKS OLIMPINIUS MEDALIUS ?

TEIKS OLIMPINIUS MEDALIUS ? portretas
kam tokiem ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių