Pereiti į pagrindinį turinį

D. Kasparaitis Vilnių vers ledo ritulio sostine

2009-10-08 17:12
D. Kasparaitis Vilnių vers ledo ritulio sostine
D. Kasparaitis Vilnių vers ledo ritulio sostine / Organizatorių nuotr.

Ledo ritulio veteranas Darius Kasparaitis nekantrauja prieš artėjančias KHL rungtynes Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Spalio 12 d. pirmą kartą šalies ledo ritulio istoriją į Lietuvą atkeliaus Kontinentinė ledo ritulio lyga (KHL). „Siemens“ arenoje susikaus dvi Rusijos ekipos – Sankt Peterburgo SKA ir pernykštis čempionas Kazanės „Ak Bars“.

Sankt Peterburgo klubo spalvas ginantis D. Kasparaitis asmeniškai prisidėjo prie to, kad KHL mačas įvyktų Vilniuje. Iš pradžių varžybas buvo ketinama rengti Vokietijoje arba Švedijoje. Namų rungtynių rengimas Lietuvoje SKA komandai kainuos triskart brangiau nei įprastas mačas Sankt Peterburge, rašoma organizatorių pranešime žiniasklaidai.

„Pasirodo, Vilnius yra ne tik Europos kultūros, bet ir ledo ritulio sostinė“, - juokavo D. Kasparaitis, išgirdęs kaip perkami bilietai į būsimas varžybas. Iki oficialaus KHL lygos sezono mačo likus keturioms dienoms nupirkta didžioji dalis bilietų. Planuojama, kad šias varžybas stebės apie 8 tūkstančiai sporto aistruolių.

Rungtynes Lietuvoje planuoja stebėti ir Tarptautinės ledo ritulio federacijos prezidentas šveicaras Rene Faselis bei KHL lygos įkūrėjas ir prezidentas Aleksandras Medvedevas. Rusijoje labai gerbiamas sporto funkcionierius ir verslininkas taip pat yra dujų kompanijos „Gazprom“ vicepirmininkas bei Sankt Peterburgo SKA komandos prezidentas.

D. Kasparaitis vylėsi, jog žiūrovai „Siemens“ arenoje palaikys jo komandą. Ledo ritulininkas taip pat neatmetė galimybės 2011 m. debiutuoti Lietuvos nacionalinėje rinktinėje. Praeityje D. Kasparaitis rungtyniaudavo Rusijos rinktinėje, su kuria yra tapęs olimpiniu čempionu ir prizininku.

Kol kas turnyrinėje KHL lentelėje geriau sekasi SKA komandai, kuri Vakarų pogrupyje užima pirmąją poziciją. „Ak Bars“ ledo ritulininkai Rytų pogrupyje kol kas yra šešti. Pirmoji į Lietuvą atvyks „Ak Bars“ komanda, kuri jau nuo šio šeštadienio Vilniuje treniruosis ir ruošis principinėms varžyboms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų