D. Labanauskas laimėjo Danijos atvirąjį smiginio čempionatą

Kauno rajone gyvenantis Darius Labanauskas vis labiau įsismarkauja. Jo pergalių serijoje - jau 12 laimėtų Britų Darts organizacijos (BDO) ir kelios dešimtys Pasaulio smiginio federacijos (WDF) reitingų varžybų nugalėtojų titulų. WDF reitinge jis nuo praėjusių metų liepos tebėra pirmoje pozicijoje, o BDO reitinge jis per pusmetį pakilo iš 24 į 15 vietą.  

Po šio savaitgalio pastarąjame reitinge dar labiau pakils, nes laimėjo Danijos atvirąjį smiginio čempionatą, kuriame dalyvavo daugiau kaip 300 dalyvių.

Pusfinalyje jis rezultatu 5:1 laimėjo prieš anglą Jamie Hughes, kuris BDO reitinge užima ketvirtą vietą. D. Labanauskas žaidė užtikrintai. Tai atspindi ir rezultatas.

Finale D. Labanausko laukė geriausias Belgijos žaidėjas Davy van Baelen. Pradžia 2:0 garliaviškio naudai žadėjo kovą į vienus vartus, tačiau taip toli gražu nebuvo. Belgas netrukus rezultatą išlygino 2:2. D. Labanauskas pabėgo 4:2, belgas vėl išlygino 4:4 ir net persvėrė rezultatą 4:5 savo naudai. D. Labanauskas užtikrintai išlygino rezultatą Prireikė lemiamo lego.

Vien kova dėl to, kuris pirmas pradės, tęsėsi kelis ratus. Iš pradžių abu pataikė į "bulių", vėliau abu - į žalią centro sektorių, po to - abu vėl į "bulių". Ketvirtą kartą stojęs prie taikinio D. Labanauskas pataikė į žalią centro sektorių, o priešininko ranka šįkart sudrebėjo ir jo strėlė nuo centro įsmigo kur kas toliau nei lietuvio. 

D. Labanauskas paskutiniame ir pergalinge lege taškus rinko panašiai kaip ir belgas, tačiau prie uždarymo priėjo pirmasis ir tuo pasinaudojo.  

Vis dėlto sunkiausiu savo susitikimu lietuvis vadina žaidimą švedu Oskaru Lukaseku. "Pirmaudamas 3-0 šiek tiek atsipalaidavau. Žaidimas vyko užtikrintai ir mintys nuklydo apie sekantį turą. Todėl truputy pakriko žaidimas ir švedas paėmė 2 legus", - pasakojo D. Labanauskas, tą mačą sužaidęs rezultatu 4:2

Beje, po apdovanojimų D. Labanauskas su kitu finalistu D. van Baelen pusantros valandos praleido dopingo kontrolėje. 


Šiame straipsnyje: smiginisdartsDarius Labanauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

mačiau

mačiau portretas
buvo superinė kova. Neįtikėtina drama su laiminga pabaiga! Vyrukas tikrai garsina Lietuvą. Galvoju, kad Labanauskas kokioje Anglijoje, Škotijoje ar Olandijoje dabar labiau žinomas, nei tėvynėje, todėl itin džiugina tokie lietuviškos spaudos pranešimai apie šį mūsų unikalų sportininką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių