D. Mačiūtė 15 kartą Lietuvos čempionė – jos mokiniai priziniai debiutai

  • Teksto dydis:

Lietuvos suaugusiųjų čempionate sporto klubo „Okinava“ sportininkai iškovojo ir parvežė į Klaipėdą net 4 apdovanojimus iš deleguotų 6 dalyvių. Bendroje įskaitoje „Okinava“ tarp 17 geriausių Lietuvos klubų užėmė 4 vietą turėdama 1 aukso, 1 sidabro ir 2 bronzos medalius.

„Okinava“ prezidentė ir trenerė, Diana Mačiūtė, Kata rungtyje laimėjusi prieš 3 varžoves bei užtikrintai įrodžiusi savo pranašumą praėjusių metų Lietuvos čempionei, Ramintai Makackaitei, iškovojo čempionės titulą. Dianai tai jau 15 auksinis kartas Lietuvos čempionate. Tuo pačiu ji užsitikrino vietą ir kelialapį į Europos čempionatą, vyksiantį birželio mėnesį Gruzijoje.

Rima Lisinskaitė atrankinėje ir pusfinalio kovose galingai įveikė dvi varžoves ir pateko į finalą. Finalinėje kovoje jos laukė atkakli ir įtempta dvikova su pasaulio čempione, Brigita Gustaityte. Šį kartą fortūna nusišypsojo varžovei ir R. Lisinskaitė iškovojo vicečempionės titulą. Rima dalyvavo ir Kata rungtyje, tačiau jau pirmoje kovoje teisėjų sprendimu pergalė buvo skirta varžovei iš Kauno.

Pirmą kartą suaugusiųjų čempionate debiutavo Rūta Vaicekauskaitė, Kornelija Jankantaitė, Matas Sasnauskas ir Edvinas Kolmogorovas.

K. Jankantaitė, pusfinalio kovoje po pratęsimo pergalę atidavė varžovei, praėjusių metų Lietuvos čempionei, Gerdai Pekarskaitei. Kovoje dėl 3 vietos Kornelijai buvo atliktas neleistinas veiksmas į veidą, todėl jos varžovė buvo diskvalifikuota, o ji iškovojo bronzą.

E. Kolmogorovas Kata rungtyje pirmoje pusfinalio kovoje nusileido praėjusių metų Lietuvos čempionui, Tomui Zieniui. Kovoje dėl 3 vietos Edvinas nugalėjo kitą sporto klubo „Okinava“ sportininką M. Sasnauską ir iškovojo bronzą. Edvinas debiutavo ir kovose, stipriausioje bei daugiausia lygiaverčių dalyvių surinkusioje svorio 85kg kategorijoje. Burtai lėmė jau pirmoje kovoje susitikti su patyrusiu kovotoju ir pasaulio čempionato dalyviu, Justinu Kvietka, kuris tik po pratęsimo sugebėjo pergalę išplėšti iš Edvino.

R. Vaicekauskaitė Kata rungtyje laimėjusi atrankinę kovą, pusfinalyje pralaimėjo praėjusių metų Lietuvos čempionei, Ramintai Makackaitei. Kovoje dėl 3 vietos Rūta, teisėjų sprendimu 2:3 nusileido varžovei iš Kauno.

M. Sasnauskas pusfinalio kovą tik per 1 balą nusileido Lietuvos čempionui, Matui Jonauskui, o kovą dėl 3 vietos atidavė kitam „Okinava” sportininkui E. Kolmogorovui.

Trenerė Diana su savo mokinėmis Rima ir Rūta parodė įspūdingą, be konkurencijos laimėtą, Kata Team pasirodymą.

Sporto klubo „Okinava“ prezidentė ir trenerė, D. Mačiūtė didžiavosi, jog užauginusi mokinius nuo pat mažumės, gali kartu su jais ir dalyvauti suaugusiųjų varžybose ir mėgautis tokiais aukštais pasiekimais.

Jau vasario 27 d. klubo sportininkai dalyvaus Pasaulio Kata klubų taurės varžybose, kurios vyks tiesiogiai per „Zoom“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių