D. Sodaitis: šis pasaulio čempionatas suteikė pasitikėjimo

Danui Sodaičiui trūko akimirkos iki didelio tikslo – pasaulio neįgaliųjų čempionato 100 metrų bėgimo rungties finalo. Nors T47 klasėje besivaržančiam sprinteriui į geriausiųjų aštuntuką patekti nepavyko, tačiau startai Dubajuje aiškiai parodė, kad planetos pirmenybių finalas nėra joks miražas dykumoje. D. Sodaitis, atrankos varžybose įspūdingai pagerinęs asmeninį rekordą, sako šiame čempionate pasisėmęs pasitikėjimo ir tikėjimo, jog planetos greičiausiųjų aštuntukas nėra uždaras klubas.

D. Sodaitis antradienio rytą pusfinalyje užtruko 11,29 sek. ir pirmame bėgime buvo ketvirtas. Lietuvos sprinteris žiniasklaidos zonoje per televizorių akylai stebėjo, kaip seksis varžovams antrame bėgime. Ir netrukus paaiškėjo, kad iki aštuntos vietos ir išsvajoto finalo Lietuvos bėgikui pritrūko 0,08 sekundės.

D. Sodaitis pirmame bėgime kovojo ir su varžovais, ir su priešiniu vėju (-1.0), antro pusfinalio bėgimo dalyviams sąlygos buvo palankesnė – vėjas pūtė į nugarą (+0.3).

Vis dėlto D. Sodaitis buvo patenkintas savo pasirodymu Dubajuje, nes atrankoje užfiksavo geriausią asmeninį rezultatą – 11,08 sek. Ankstesnį rekordą lietuvis pagerino 0,1 sek.

„Nereikia varyti dievo į medį. Pasiekiau asmeninį rezultatą ir manau, kad tai yra geras ženklas. Toks jau yra tas sportas. Vieną dieną bėgasi gerai, kitą dieną sunkiau. Šią dieną sunkiau bėgosi. Džiaugiuosi, kad buvo galimybė sudalyvauti pasaulio čempionate ir net patekti į pusfinalį. Rezultatai tikrai aukšti, sportininkai profesionalūs. Nepatekimas į finalą? Tai laikau puikia patirtimi, kurią galėsiu išnaudoti tęsiant savo bėgimus ir pildant savo tikslus. Šviesa tunelio gale pasirodė ir ji gana ryški. Tikrai pasiekiamas tas finalas. Ir tai yra faina. Jeigu kiek anksčiau buvo visiška akluma ir jokių prošvaisčių, tai dabar matau tą šviesą. Manau, kad tai pridės pasitikėjimo, tai matysis rezultatuose“, – po pusfinalio sakė D. Sodaitis.

Kitąmet D. Sodaičio laukia Europos čempionatas. 2020 m. vyks ir Tokijo vasaros paralimpiada, kuri yra didžiausia sprinterio sportinė svajonė ir svarbiausias tikslas.

„Apie konkretų kitų metų rezultatą nieko negaliu pasakyti. Nes, na, jam nėra ribų. Jeigu vakar tunelis tau buvo juodas, o šiandien tu matai šviesą, tai gali viskas su kiekvienu žingsniu keistis. Kalbant apie tikslus, tai vienas pirmųjų – Europos čempionatas. Atsirado puikių varžovų Europoje, kurie tikrai gerai bėga. Ten reikės pasistengti. Na ir didžiausias visų laikų įvykis man yra paralimpinės žaidynės. Ten kol kas tunelis tamsokas. Bet, kaip jau sakiau, šiandien galbūt yra tamsu, o rytoj ta šviesa tikrai išlįs“, – šypsojosi Europos vicečempionas.

Pasaulio čempionato pusfinalyje Dubajuje greičiausi buvo trys brazilai, o geriausią laiką užfiksavo Petrucio Ferreira dos Santosas, pasiekęs pasaulio rekordą – 10,42 sek.

Antradienio rytą Dubajaus stadione startavo dar vienas lietuvis. Egidijus Valčiukas dalyvavo F41 klasės ieties metimo varžybose. Šaukėniškis geriausiu, pirmu bandymu ietį numetė 27 metrus 32 centimetrus ir į finalą nepateko. Vienuoliktoje vietoje likusį lietuvį nuo finalo skyrė daugiau kaip penki metrai.

Šios rungties pasaulio čempionu tapo planetos rekordą pasiekęs kinas Penxiangas Sunas (44 m 35 cm), sidabrą iškovojo irakietis Wildanas Nukhailawis (43 m 96 cm), o bronza atiteko kitam Irako atletui Kovanui Abdulraheemui (42 m 24 cm).

Šįvakar F38 klasės disko metimo varžybose startuos Ramunė Adomaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių