Pereiti į pagrindinį turinį

Legendinis Dakaro ralis – be keturratininkų

2024-04-06 03:00
DMN inf.

„Nejaunėju, todėl tikriausiai pats būčiau pasitraukęs“, – sakė Laisvydas Kancius, komentuodamas Dakaro ralio organizatorių sprendimą atsisakyti keturračių lenktynių.

Varžovai: 2024 m. Dakaro ralio keturračių klasės dalyvių rikiuotėje – A. Kanopkinas (antras iš kairės) ir L. Kancius (penktas).
Varžovai: 2024 m. Dakaro ralio keturračių klasės dalyvių rikiuotėje – A. Kanopkinas (antras iš kairės) ir L. Kancius (penktas). / „Facebook“ nuotr.

Dakaro ralį organizuojančios „Amaury Sport Organisation“ (ASO) vadovas Davidas Castera oficialiai patvirtino, kad nuo 2025 m. naikinama keturračių įskaita.

Dalyviams keliame labai daug reikalavimų, o keturratininkų neremia gamintojai, be to, lenktynėse jų – vis mažiau. Todėl ir stabdome juos“, – pareiškė D. Castera.

2022-aisiais Dakaro maratoną bandė įveikti 20 keturratininkų, 2023 m. – aštuoniolika, 2024 m. – vos dešimt, tarp jų buvo L. Kancius ir Antanas Kanopkinas.

2023-iaisiais Laisvydas užėmė septintą vietą, šiemet buvo ketvirtas, o Antanas – penktas.

„Jau pernai organizatoriai užsiminė, kad atsisakys keturračių motociklų, tačiau nekonkretizavo, kada – ar 2025-aisiais, ar dar vėliau“, – kalbėjo L. Kancius.

Klaipėdietis kol kas svarsto, ką veiks ateityje.

„Buvę motociklų klasės varžybų dalyviai – labai paklausūs šturmanai, nes puikiai naviguoja. Galbūt tai galėtų būti viena iš galimybių grįžti į Dakaro ralį. Yra ir kitos klasės, pavyzdžiui, bagiai, kur jau turime sėkmingai startavusių lietuvių“, – sakė L. Kancius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų