Pereiti į pagrindinį turinį

Daugiakovės varžybose Baku gimnastas R. Guščinas užėmė aštuntą vietą

2015-06-18 21:23
BNS inf.
Rokas Guščinas
Rokas Guščinas / LTOK nuotr.

Azerbaidžano sostinėje vykstančiose pirmosiose Europos žaidynėse aštuntąją vietą gimnastų daugiakovės finale tarp aštuoniolikos dalyvių užėmė Rokas Guščinas, surinkęs 84,399 balo ir aplenkęs dešimt varžovų.

Pasak pranešimo, Lietuvos gimnastas pasiekė geriausią rezultatą savo karjeroje. Prieš keletą mėnesių vykusiame Europos čempionate 24-erių R. Guščinas buvo keturioliktas.

Pirmoji kvalifikacijos diena jam buvo sudėtinga, antrąją kvalifikacijos dieną Lietuvos gimnastas pasirodė geriau ir bendroje įskaitoje užėmė 24-ą vietą. Į finalą galėjo patekti 18 sportininkų, po vieną atstovą iš šalies, tad mūsų sportininkas palypėjo aukštyn ir įveikė atrankos barjerą.

Finale R. Guščinui geriausiai sekėsi atlikti pratimus ant arklio - teisėjai jam skyrė 14,733 balo. "Tai yra jo arkliukas", - nesistebėjo gimnasto treneris Vladislovas Bogomolovas.

Sportininkas ir treneris pasiektu rezultatu yra patenkinti.

"Dėl nesėkmių pirmąją kvalifikacijos dieną į areną Rokas į išėjo su sportiniu pykčiu. Tai jam padėjo, jis yra užsispyręs", - taip gimnasto motyvaciją pasirodyti kuo geriau apibūdino treneris.

Aukso medalio savininku daugiakovėje tapo ukrainietis Olegas Verniajevas (90,332), sidabrą iškovojo Azerbaidžano atstovas Olegas Stepko (89,065), o bronzos apdovanojimu tenkinosi rusas Nikita Ignatjevas (87,365).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų