Pereiti į pagrindinį turinį

Deivido Šembero krepšinio pamokos

Deivido Šembero krepšinio pamokos
Deivido Šembero krepšinio pamokos / DMN nuotr.

Maskvos CSKA klubo televizija "CSKA TV" parodė siužetą apie Lietuvos futbolininką "Deivido Šembero krepšinio pamokos".

Sugebėjimai – iš vaikystės

"CSKA futbolininkas Deividas Šemberas žinomas kaip aistringas krepšinio mėgėjas. Tai nestebina žinant, kad krepšinis yra kiekvieno lietuvio kraujyje, – tokiais žodžiais siužetą pradėjo jo autorius Romanas Liachovenka. – Įdomu pažiūrėti, kaip pats futbolininkas valdo krepšinio kamuolį."

31 metų D.Šemberas, vilkėdamas 9-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius su Šiškausko pavarde, vieną po kito į krepšį siunčia taiklius metimus. Pasirodo, CSKA klubo krepšinio treniruočių salėje jis praleidžia nemažai laisvo laiko.

"Krepšinio mokykloje praleidau tik mėnesį, nes man ten kažkodėl nepatiko. Labiau traukė futbolas, tad pasirinkti nebuvo sunku. Bet buvo laikas, kai už sporto mokyklą žaidžiau ir krepšinį, ir futbolą. Matyt, nuo tada ir išliko kai kurie sugebėjimai", – paaiškino D.Šemberas.

Serga už R.Šiškauską

D.Šembero sportinė vaikystė prabėgo kaunantis dviem garsioms komandoms – "Žalgiriui" ir CSKA. Apie tas kovas futbolininkas kalba šiek tiek su nostalgija.

"Prisimenu turbūt visus "Žalgirio" ir CSKA finalus. Turbūt juos prisimena ir visa Lietuva. Gerai pamenu tokius žaidėjus kaip Sabonis, Kurtinaitis, Chomičius, Marčiulionis, Krapikas, Tkačenka, Tarakanovas... Jie ir dabar susitikę šiltai bendrauja, draugauja. Ir aš norėčiau tokių santykių, kad mes, futbolininkai, baigę karjerą, tarpusavyje taip bendrautume", – kalbėjo D.Šemberas.

Deividas neslėpė, kad dabar jo mėgstamiausias krepšininkas yra bendraamžis ir bendraklubis Maskvos CSKA puolėjas Ramūnas Šiškauskas. Įdomu, kad abiejų žaidėjų gimtadienius skiria vos dvi dienos (1978 m. rugsėjo 8-oji ir 10-oji).

"Su Šiša, kaip jį vadina CSKA gerbėjai, susipažinome praėjusiais metais. Tai – puikus žaidėjas, didelis talentas, krepšininkas iš didžiosios raidės. Džiaugiuosi, kad jis žaidžia CSKA ir yra labai naudingas savo komandai, – negailėjo komplimentų krepšininkui D.Šemberas. – Mačiau CSKA rungtynes su "Olympiakos" (jos vyko praėjusį sezoną – red. past.). Mačas klostėsi ne itin sėkmingai, bet tikėjau komanda, kad ji atsakomosiose rungtynėse Graikijoje laimės ir Ramūnas pelnys 20 taškų. Viskas taip ir įvyko, draugai juokėsi, kad aš išpranašavau CSKA pergalę."

Taiklumo nestokoja

Futbolininkas, kai tik leidžia treniruočių ir varžybų tvarkaraščiai, visada mielai eina į areną palaikyti savo klubo krepšinio komandos ir R.Šiškausko.

"Krepšinis man patinka, aš myliu šį žaidimą, mėgstu jį stebėti, mėgstu išgyventi, nes čia daug emocijų", – su įkvėpimu kalbėjo D.Šemberas.

D.Šemberas tikino, kad nuo baudų metimo linijos į krepšį pataikytų 8 iš 10 kartų. "Jeigu pasistengčiau, aišku", – nusijuokė jis. Ir tuoj pat ėmė demonstruoti savo sugebėjimus. Krepšinio kamuolį nuo grindų jis pakeldavo ne rankomis, o, kaip ir dera futbolininkui, kojomis.

"Sabonis, Šiškauskas, Marčiulionis – tai žaidėjai, kaip sakoma, turintys Dievo dovaną. O aš tos dovanos neturiu, bet krepšinį galiu žaisti su mėgėjais. Manau, kai futbolininkai žaidžia krepšinį, tai būna labiau regbis, kuriame dar reikia pataikyti į krepšį. Nebūna technikos, žingsnių, pražangų, tik kieta kova", – dėstė mintis D.Šemberas.

Pokalbį vainikavo futbolininko ir žurnalisto dvikova vienas prieš vieną. Abu vilkėjo R.Šiškausko marškinėliais. R.Liachovenka, baigdamas siužetą, pripažino: "Aišku, kad mėgėjų lygiu iš mūsų gali žaisti tik vienas." Tai – Deividas Šemberas.

Video interviu rusų kalbą rasite čia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų