Dėl čempiono diržo kausis po atviru dangumi

  • Teksto dydis:

Nors šis sezonas sporto gerbėjų nelepina, per vasarą jie neliks pamiršti. Jau šį savaitgalį kovos menų mėgėjų laukia neįprastas ir intriguojantis reginys. Šį šeštadienį, liepos 4-ąją Raseiniuose vyks atvirasis MMA vasaros čempionatas, kurio pagrindiniu akcentu taps kovos dėl lengvo svorio (iki 61 kg) Baltijos šalių čempiono vardo.

 

Turnyro organizatoriai – Lietuvos mišriųjų kovos menų federacija (LMMAF), Raseinių sporto centras bei kiti, sulaukė gausybės sportininkų paraiškų, iš kurių atrinko verčiausias sirgalių dėmesio ir jas įtraukė į varžybų tinklelį. Tad turnyre pasirodys ne tik perspektyvūs kovotojai iš Lietuvos, bet ir kaimynai iš Latvijos bei Estijos.

Pasak LMMAF viceprezidento Arnoldo Lukošiūno, turnyre Raseiniuose vyks ir papildomos kovos pagal MMA bei K-1 organizacijų taisykles įvairiose svorio kategorijose. Tačiau didžiausią intrigą kelia titulinės varžybos dėl „Iron“ Baltijos šalių jaunimo čempiono diržo, kuriuo apsijuos sportininkas, laimėjęs 3 ar 4 kovas per vieną dieną.

Nors įprasta, kad MMA kovos vyksta narvuose, įrengtuose po stogu - sporto salėse ar arenose, organizatoriai vasaros varžyboms parinko kiek neįprastą vietą – Raseinių miesto stadioną. Jame mūšiai po atviru dangumi turėtų intriguoti ne tik kovos menų gerbėjus, bet ir visus sportui neabejingus žiūrovus. Juolab, kad renginyje žadama ir pramoginė dalis, o į stadioną sirgaliai įleidžiami nemokamai. Beje, turnyru susidomėjo ir pramogų pasaulio atstovai, o vienas jų – garsus Lietuvos hip hop stiliaus atlikėjas Pushaz (Andrius Glušakovas) savo koncerto metu pristatė „Iron“ Baltijos šalių čempiono diržą. Varžybos Raseiniuose prasidės 13 val.

Repetavo Alytaus ringe

Prieš išbandymus Raseiniuose kovos menų meistrams gera repeticija tapo startas Alytuje vykusiame tarptautiniame turnyre "KOK Classic/ SWAT’77 2020". Daugeliui dalyvių tai buvo pirmosios varžybos po karantino. Tarp įsimintinesnių šio turnyro kovų paminėtina Deivido Zambos (klubas Kauno „Cunamis“) ir Milano Majausko (Jurbarko „Pantera“) akistata, pasibaigusi lygiosiomis.

Ne mažiau atkaklus buvo ir kitos poros Danylos Matiukovo (Klaipėdos „Lutador“) ir jurbarkiškio Mantvydo Šulco pasirodymas, kuriame teisėjų sprendimu pergalę šventė pastarasis. Taip pat įspūdingai laimėjimą įsirašė kaunietis Mantas Rimša, pranokęs jurbarkietį Deivydą Rekštį.

Dėmesys – ir jogai

Beje, po karantino atsigaunantys kovos menų ir sporto klubai neapsiriboja vien sportine veikla. Neseniai per pusšimtį entuziastų dalyvavo renginyje Tarptautinei jogos dienai pažymėti.

Vaizdingose Nemuno upės pakrantėse prie Jurbarko vykusioje šventėje mankštinosi ir suaugę, ir vaikai ne tik iš vietos klubų, bet ir iš Vilniaus, Kauno bei kitų miestų. Pasak renginio organizatorės Jurbarko „Pantera“ klubo jogos trenerės Aušros, projekto „Sėkmės kelias“ dalyviai buvo mokomi ne tik jogos, bet ir sveikos gyvensenos principų.

„Bene didžiausia atrakcija tapo mūsų parengti ekstremalūs išbandymai – vaikščiojimas per žarijas bei stiklo šukes. Nors iš pradžių daugelis stovyklos dalyvių baiminosi tokių procedūrų, tačiau įveikę baimes išbandė atrakcijas ir tikrai neliko nusivylę. Mūsų tikslas buvo parodyti, jog visi apribojimai yra tik mūsų pačių susikurti, o labai norint, galima įveikti bet kokias fizines ar psichologines negalias bei kliūtis“, - pasakojo pašnekovė.

Trenerės teigimu, jos atstovaujame klube panašūs nemokami sveikatinimo renginiai bei jogos ir kalanetikos treniruotės vyksta jau ne vienerius metus, į jas įtraukiant ne tik sportininkus bei nuolatinius pratybų lankytojus, bet ir senelių namų gyventojus bei neįgaliuosius.


Šiame straipsnyje: kovos menaiMMAturnyras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių