Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl dopingo Kubos disko metikė prarado Pekino olimpiados sidabrą

2016-09-01 11:01
BNS inf.

Kubos lengvaatletė Yarelys Barrios (Jarelys Barios) prarado 2008-ųjų Pekino olimpiadoje iškovotą moterų disko metimo rungties sidabro medalį, nes pakartotinė analizė parodė, kad ji vartoto dopingą.

Yarelys Barrios
Yarelys Barrios / Scanpix nuotr.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) ketvirtadienį paskelbė, kad Y. Barrios pateiktuose pavyzdžiuose buvo aptikta acetazolamido – uždrausto diuretiko ir maskuojamojo agento.

Ji buvo atgaline data diskvalifikuota ir neteko sidabro medalio. Dabar šis titulas turi atitekti ukrainietei Olenai Antonovai, o kinė Song Aimin turi pakilti iš 4-osios vietos į 3-ąją ir gauti bronzos medalį.

Y. Barrios taip pat varžėsi 2012 metų Londono olimpiadoje. Tuomet dėl dopingo sidabro medalio neteko rusė, o Y. Barrios pakilo į trečią vietą.

Ketvirtadienį iš Pekino žaidynių atgaline data taip pat buvo diskvalifikuotas Kataro sprinteris Samuelis Adelebari Francisas (Samuelis Adelebaris Fransisas) – jo mėginiuose buvo aptikta stanozololo. Sportininkas iškrito 100 metrų distancijoje, o 200 metrų distancijoje nestartavo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų