Dėl Kauno mero taurės varžėsi keturių šalių plaukikai

Kauno plaukimo mokyklos baseine „Dainava“ penktadienį ir šeštadienį vyko tarptautinės vaikų plaukimo varžybos „Kauno mero taurė-2013“. Jos surengtos jau devintąjį kartą, o jėgas išmėgino jaunieji sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Rusijos.

Dėl medalių asmeninėse rungtyse varžėsi per 230 vaikų. Varžybose vyravo gera nuotaika, plaukikai pasiekė  puikių rezultatų.

Daugiausia  emocijų ir sirgalių palaikymo sulaukė mišri estafetė 6x50 m laisvu stiliumi, kurioje komandoms atstovavo po tris berniukus ir tris mergaites.

Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti specialiais saldžiais prizais - tortu su plaukimo emlema. Juos skyrė bendrovė „Nowaco“.

„Tokia  estafetė pasirinkta ne šiaip sau, nes plaukimo pasaulyje vis dažniau pasigirsta kalbų, kad ateityje  mišrių estafečių galima sulaukti ir svarbiausiose plaukimo varžybose. Tokia rungtis gražesnė žiūrovams, ji įdomesnė  ir nenuspėjama.

Mišrios estafetės jau buvo išbandytos 2012 m. Europos čempionate, taip pat numatytos ir šių metų Europos jaunių plaukimo čempionato programoje“, - sakė Kauno plaukimo mokyklos baseino „Dainava“ ugdymo vedėjas Saulius Binevičius.

Buvo išrinkti geriausi varžybų plaukikai pagal Fina reitingą. Tarp berniukų nugalėtoju tapo Kauno plaukimo mokyklos atstovas Eigirdas Jankauskas ( baseinas “Vilija”), antras buvo taip pat šios mokyklos auklėtinis Vilius Šarkinas (baseinas “Šilainiai”), trečias liko svečias iš Latvijos klubo “Ridzene” Artiomas Maceninis.

Tarp mergaičių geriausia tapo  Veronika Beliajeva iš Rusijos, antra buvo Latvijos atstovė Kristiana Maskava, trečia – rusė Marina Mitrofanova.

Nugalėtojus pasveikino Kauno miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius, Lietuvos premjero patarėjas sporto reikalams Vytautas Janušaitis, „Nowaco“  atstovas Elvis Tartilas, Kauno plaukimo mokyklos direktorius Šarūnas Mažutaitis, jo  pavaduotojas Erikas Skyrius.

„Varžybas sklandžiai surengti padėjo Kauno savivaldybės ir sporto skyrius, Kauno plaukimo mokykla, Lietuvos plaukimo federacija, bendrovė „Nowaco“, - džiaugėsi S. Binevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugenijus

Eugenijus portretas
Binevicius dar ir KKML lygoje i krepsinio aikstele isbega...

Seubas

Seubas portretas
O vandens i baseina prileido?

www

www portretas
Aciu dievui, cia klaidos istaisytos, nes plaukimo federacijoje tekstas be komentaru...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių