Dėl pirmojo Didžiosios taurės turnyro trofėjaus – kova tarp šešių tinklinio komandų

  • Teksto dydis:

Šią savaitę buvo ištraukti Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Didžiosios taurės turnyro burtai. Dėl pirmojo šio sezono Lietuvos tinklinio trofėjaus kausis šešios komandos.

Dvi stipriausios Lietuvos komandos – Gargždų „Amber-Arlanga“ ir Marijampolės „Sūduva“ – iškart pateko į pusfinalį. Likusios keturios ekipos pradės kovą nuo pirmojo etapo.

Burtai lėmė, kad pirmajame etape tarpusavyje susitiks dvi aukščiausios lygos komandos – Kauno „RIO-Startas“ ir Šiaulių „Elga-Master Idea-SC Dubysa“. Šios poros nugalėtojas pusfinalyje žais su titulą ginančia „Amber-Arlanga“.

Kitą pirmojo etapo porą sudarys dvi I lygos komandos – „Kelmė“ ir Panevėžio SC. Nugalėtojų pusfinalyje lauks „Sūduva“.

„Džiaugiamės, kad šiame sezone LTF Didžioji tinklinio taurė vėl pasipildė naujomis komandomis. Smagu, kad suaugusių tinklinis sugrįžta į Panevėžį, todėl bus įdomu pamatyti senai regėtus veidus. Nemažiau džiugu bus varžybose išvysti ir Kelmės komandą, kurią pastaruoju metu tenka matyti tik I-oje lygoje. Matome, kad praėjusių metų dalyvių – „Joniškio baldų“ – pavyzdys buvo tikrai užkrečiamas ir džiaugiamės, jog atsiranda drąsių ekipų, kurios nori mesti iššūkį Taurės senbuvėms“, - kalbėjo Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) generalinis sekretorius Andrius Gaidys.

Pirmojo etapo kovos vyks spalio 24-25 dienomis. Tikslus laikas dar yra derinamas. Aišku tiek, kad mačai vyks Šiauliuose ir Panevėžyje.

„Burtai lėmė labai įdomų keturių komandų susiskirstymą, tad bus labai smalsu pamatyti, kurios iš keturių komandų pateks į pusfinalį“, – pridūrė A. Gaidys.

Visuose etapuose bus žaidžiamos vienintelės rungtynės. Pusfinalio susitikimai planuojami lapkričio 8 dieną Gargžduose ir Marijampolėje, o finalas vienų iš būsimų finalininkų arenoje turėtų vykti gruodžio 19 dieną.

Tuo tarpu savaitgalį startuoja Baltijos moterų tinklinio lyga. Dvi Lietuvos komandos turnyrą pradės Estijoje. Kauno „Kaunas-VDU“ ir Alytaus „Prekybos paramos“ tinklininkės išmėgins jėgas su Talino „Audentes SG/NK“ ir Talino „TalTech-Tradehouse“ ekipomis.

„Credit24“ Baltijos vyrų tinklinio lygoje dar dvejas rungtynes sužais Gargždų „Amber-Arlanga“. Ji šeštadienį išvykoje žais su Talino „Selver“ (Estija), o sekmadienį – su „Parnu VK“ (Estija).

„Top sport“ Lietuvos moterų tinklinio čempionate vyks vienerios rungtynės. Šeštadienį 16 val. Vilniaus universiteto (VU) merginos namuose priims Gargždų SC klubą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių