Pereiti į pagrindinį turinį

Dideli „Neptūno“ krepšinio klubo užmojai

2013-07-04 18:00
Dideli „Neptūno“ krepšinio klubo        užmojai
Dideli „Neptūno“ krepšinio klubo užmojai / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio klubas kitam sezonui nusimatė ambicingų planų. Nors dar nėra surinktas komandos biudžetas, nesukirsta rankomis su žaidėjais, klubas ketina dalyvauti ir Vieningoje krepšinio lygoje ir Europos taurės turnyre.

Iškovojo medalius

Pirmą kartą klubo istorijoje bronzos medalius Lietuvos krepšinio lygoje iškovojusi „Neptūno“ krepšinio komanda įgijo teisę pretenduoti žaisti Europos taurės turnyre. Klubas jau pateikė paraišką dalyvauti šiose pirmenybėse ir sumokėjo 15 tūkst. eurų depozitą. Starto mokestis žaisti šiame turnyre siekia 50 tūkst. eurų.

„Paraiškos yra labai didelės apimties, reikia pateikti dar daug informacijos. Vėliau jos bus vertinamos ir iki mėnesio pabaigos turėtume sužinoti, ar žaisime Europos taurės turnyre“, - teigė „Neptūno“ klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

Komanda neatsisako planų kitą sezoną žaisti ir Vieningoje krepšinio lygoje, kurioje debiutantams nelabai sekėsi. „Pagal lygos nuostatus, mes iš jos neiškritome, tačiau turėtume žaisti kvalifikaciniame turnyre, jei toks bus organizuojamas. Tokioje pat situacijoje yra ir Talino „Kalev“ komanda“, - aiškino pašnekovas.

Žiūrėjo 40 tūkst. žmonių

„Kiek žinau, turime šansų Vieningosios lygos pagrindiniame turnyre žaisti ir be atrankos turnyro, tačiau tai nėra oficialiai patvirtinta. Liepos 14-ąją esu pakviestas į Kazanę, kur vyks Vieningosios lygos burtų traukimo ceremonija. Ar viename iš kamuoliukų bus ir „Neptūno“ pavadinimas? Nenoriu dėlioti scenarijų. Tik žinau, kad esu pakviestas į ceremoniją, o joje bus atsakymų į daug klausimų“, - tvirtino O.Kurauskas.

Jis tvirtino, jog „Neptūnui“ vėl žaisti Vieningoje lygoje būtų didžiulis pasiekimas, nes praėjusį sezoną žaidėjai joje įgijo vertingos patirties, o klaipėdiečiai noriai ėjo žiūrėti varžybų – į 9 rungtynes, kiek vyko Klaipėdoje, atėjo per 40 tūkst. aistruolių.

„Neptūnas“ kitą sezoną, žinoma, žais ir Lietuvos krepšinio lygoje bei Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyre. „Baltijos krepšinio lygos, matyt, teks atsisakyti, nes nebepatemsime, jei žaisime visur, kur suplanavome“, - svarstė „Neptūno“ klubo direktorius.

Sutartys – tik su treneriais

Kol yra dėliojami planai, kokiuose turnyruose „Neptūnas“ žais kitą sezoną, ir nėra galutinių atsakymų, komanda kol kas dar nėra komplektuojama. „Praktiškai su visais komandos žaidėjais nebeturime sutarčių, tad viskas prasidės iš naujo. Kol kas esame sutarę tik su Vytautu Šarakausku. Mūsų tikslas – išlaikyti daugumą žaidėjų, kurie žaidė praėjusiame sezone. Aišku, kaita – neišvengiama, tačiau kuo daugiau senbuvių liktų, tuo stipresni būtume“, - įsitikinęs O.Kurauskas.

Galiojančias sutartis su klubu turi trenerių štabas. Tačiau ar jie liks treniruoti komandos, anot klubo vadovo, artimiausiame posėdyje spręs valdyba.

Šiemet „Neptūnui“ iš miesto biudžeto buvo skirta 500 tūkst. litų pagal ilgalaikę rėmimo sutartį ir pridėti dar 240 tūkst. pagal naują miesto reprezentacinių komandų rėmimo programą.

Ilgalaikė rėmimo sutartis šiemet jau baigiasi, todėl „Neptūnas“ savivaldybei pateikė naują veiklos programą ir jai prašo dalinio finansavimo – 2 mln. litų. „Ketiname dalyvauti keturiuose turnyruose, iš kurių du – tarptautiniai. Komandos lygis pakilo, ji jau išaugo iš tų 500 tūkst. litų vertės marškinėlių, todėl ir prašome didesnės sumos“, - aiškino O.Kurauskas.

Numatoma, jog „Neptūno“ komanda bus sukomplektuota per vasarą, o rugsėjo 7-10 dienomis jau laukia pirmasis draugiškas turnyras V.Garasto taurei laimėti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų