Pereiti į pagrindinį turinį

Didžiausias iššūkis – kalbos barjeras

2015-09-14 21:28
fkgintra.lt inf.
Koko Marriete Ange
Koko Marriete Ange / fkgintra.lt nuotr.

Jau beveik du mėnesius mūsų šalyje gyvenanti  Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komandos legionierė iš Dramblio Kaulo Kranto, vos 148 cm ūgio puolėja Koko Marriete Ange teigė, jog didžiausias iššūkis gyvenant Lietuvoje – kalbos barjeras.

Tik prancūzų kalba bendraujančiai futbolininkei be kitos komandos legionierės Laetitios Chapeh pagalbos, kuri kalba tiek prancūziškai, tiek angliškai, išsiversti būtų sudėtinga: „Jeigu labai reikia kažką pasakyti pagalbos kreipiuosi į Laetitią.  Ji bendrauja anglų kalba, o su dauguma vietinių ja susikalbėti galima nesunkiai“, - pasakojo K.M.Ange.

- Šiauliuose gyveni jau antrą mėnesį. Ar per šį laiką pavyko įprasti prie gyvenimo ritmo čia?

- Taip, galima sakyti, kad jau įpratau. Nors pradžioje buvo tikrai sudėtinga. Aš nebendrauju anglų kalba, todėl su vietiniais stengiuosi  susikalbėti ženklais, gestais (šypsosi).

- Kokia tavo kasdienė rutina? Ką labiausiai mėgsti veikti laisvalaikiu?

- Kiekvieną rytą keliauju į treniruotę. Po jos grįžtu namo, pavalgau ir leidžiu kūnui pailsėti. Vėliau seka dar viena treniruotė, o jeigu jos nebūna stengiuosi pasportuoti individualiai – stadione, ar treniruoklių salėje. Laisvalaikiu dažniausiai kartu su Elloh ir Rita (Rebecca Elloh ir Rita Akaffou, dar dvi „Gintros-Universiteto“ legionierės) mėgstame apsipirkinėti ar kitaip pramogauti "Saulės miesto" arba "Akropolio" prekybos centruose.

- „Gintros-Universiteto“ pasirodymas UEFA atrankoje buvo nesėkmingas. Kaip manai, kokios priežastys tai lėmė?

- Konkrečias priežastis įvardinti sudėtinga. Galbūt pritrūko laiko komandiniam susižaidimui, nes susidarė įspūdis, kad kartais rungtyniaudavome per daug individualiai. Bet negalėčiau pasakyti, kad nesistengėme. Atidavėme visas jėgas, deja, pergalėms pasiekti vien pastangų neužtenka, reikia ir geresnio žaidimo. Tąkart varžovės žaidė tiesiog geriau.

- Šiuo metu „Gintra-Universitetas“ neturi daug oficialių rungtynių. Ką stengiesi patobulinti savo žaidime treniruočių metu? Galbūt kažkuriam žaidimo komponentui skiri papildomą dėmesį?

- Rungtynių turime tikrai nedaug. Žinoma, laiką treniruotėse stengiuosi išnaudoti kuo efektyviau. Stengiuosi gerinti savo greitį bei tobulinu techninius elementus. Nesu fiziškai stipri žaidėja, todėl prieš varžoves turiu turėti kitų pranašumų, pavyzdžiui greičio ir kamuolio varymo technikos.

- Netrukus vyksi į gimtinę ir atstovausi savo šaliai Afrikos nacijų taurės turnyre. Kokius tikslus esate išsikėlę su nacionaline komanda?

- Tapti čempionėmis (šypsosi). Atstovauti savo šaliai yra didelė garbė. Džiaugiuosi, kad galime tai daryti ir tikiu, kad mums pasiseks.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų